Κώστας Σημίτης: Η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό είναι ορατή

Κώστας Σημίτης: Η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό είναι ορατή

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης σε διάλεξη που παρέθεσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τη Δευτέρα είπε πως η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό είναι ορατή.

Πρόσθεσε πως “αν δώσετε τη λύση θα υπάρξει στο σημερινό απαισιόδοξο περιβάλλον ένα μήνυμα ελπίδας. Θα αναδείξετε σε μια Ευρώπη που σωρεύονται τα προβλήματα ότι η ευρύτερη συνεργασία που επιδιώκει έχει αξία, συμβάλλει στην ειρήνη. Θα επιβεβαιώσετε, ότι όλοι εκείνοι που προσπάθησαν και συνέβαλαν στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα για την ειρήνη στον κόσμο».

Ο κ. Σημίτης ανέπτυξε το ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Ένωση πορεύεται προς ένα αδιέξοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο.

Ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης, κατέθεσε προσωπικές του μαρτυρίες για να προβάλει το πολιτικό ήθος, την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης τοποθετήθηκε για τον δρόμο που πρέπει να χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση είναι μία συνεχής εξέλιξη σε βάθος χρόνου, επιβεβλημένη λόγω της παγκοσμιοποίησης και συναρτημένη με τα προβλήματα που θα συναντά η Ευρώπη και θα πρέπει να επιλύσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE