ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Ο Δημητριάδης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει

ΠΕΟ: Ο Δημητριάδης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει

Η ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στους απεργούς στα λεωφορεία Ζήνων και στο "δίκαιο αγώνα που διεξάγουν μετά την άρνηση της εταιρείας να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση" και καταδικάζει τον “αυταρχισμό”, όπως αναφέρει, που επέδειξε για το θέμα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ΠΕΟ, συνομολόγησαν συμφωνία με την εταιρεία το Σεπτέμβριο του 2014 μετά από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, με μειώσεις στους μισθούς και άλλα παρεμφερή δικαιώματα. Η συμφωνία έληξε στις 31/12/2015 και προνοείτο σαφώς ότι θα επανερχόταν ο μισθός τους από τον Ιανουάριο του 2016.

Ωστόσο, η Εταιρεία αρνήθηκε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και η διαφορά οδηγήθηκε σε διαμεσολάβηση στο Υπουργείο Εργασίας, όπου και κηρύχτηκε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, μη έχοντας άλλη επιλογή και αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο που παρέχει ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων προχώρησαν σε απεργία.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό την αιγίδα του Γ.Δ του Υπουργείου Συγκοινωνιών διαφάνηκε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης στη διαφορά και λήξη της απεργίας. Τελικά όμως, αναφέρει, παρενέβη ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και την απέτρεψε.

“Η ΠΕΟ καταδικάζει τον αυταρχισμό που επέδειξε ο Υπ. Συγκοινωνιών. Αρχικά είχε ενθαρρύνει και «ευλογήσει» την απεργοσπασία που επιχείρησε η εταιρεία και σήμερα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει”, αναφέρει.

Με τις απαράδεκτες ενέργειες του “θέτει υπό αμφισβήτηση τις εργασιακές σχέσεις. Αντί να προάγει τη συνεννόηση και να διαφυλάττει την εργατική ειρήνη ως οφείλει, πυροδοτεί ο ίδιος την ένταση και την σύγκρουση”, σύμφωνα με την ΠΕΟ που προσθέτει ότι είναι “ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης στάσης του”.

Τέλος διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει αλληλέγγυα με τους απεργούς μέχρι τη δικαίωση τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top