ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου ο «Καλύτερος Νέος Ερευνητής», αναφορικά με τους Αμερικανούς

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου ο «Καλύτερος Νέος Ερευνητής», αναφορικά με τους Αμερικανούς

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου βραβεύτηκε από τον Αμερικανικό Σύλλογο Μηχανολόγων Μηχανικών, με το τίτλο «Y. C. Fung Young Investigator Award», που απονέμεται κάθε χρόνο, στον καλύτερο νέο ερευνητή Εμβιομηχανικής του Συλλόγου. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, σε μή Αμερικανό!

Ο Αμερικάνικος Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών (American Society of Mechanical Engineers- ASME) επέλεξε τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου, του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο για την απονομή του «Βραβείου Νέου Ερευνητή» στην περιοχή της Εμβιομηχανικής.

Το βραβείο, με τίτλο “Y. C. Fung Young Investigator Award”,  απονέμεται ετησίως στον καλύτερο νέο ερευνητή Εμβιομηχανικής του Συλλόγου, ηλικίας κάτω των 36 ετών και προς τιμήν του Καθηγητή Y. C. Fung, σύγχρονου θεμελιωτή της περιοχής της Εμβιομηχανικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Στυλιανόπουλο για τη σημαντική συνεισφορά του στην μελέτη της μηχανικής συμπεριφοράς καρκινικών όγκων και για το σχεδιασμό καινοτόμων συστημάτων μεταφοράς φαρμάκων, καθώς επίσης για την εκπαίδευση και επίβλεψη φοιτητών και για τη συνολική συμβολή του στην προώθηση του επαγγέλματος.

Η απονομή του βραβείου στον κ. Στυλιανόπουλο αποτελεί  σημαντική διεθνή διάκριση δεδομένου ότι το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά, στα 30 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, σε ερευνητή με έδρα εκτός Αμερικής, αλλά και λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από ερευνητές που δραστηριοποιούνται στα καλύτερα  πανεπιστήμια της Αμερικής, προστίθεται.

Το Βραβείο θα του απονεμηθεί κατά την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών (Summer Biomechanics, Bioengineering and Biotransport Conference, SB3C, June 29 - July 2, 2016, National Harbor, Maryland, USA).  Το βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των $1.000, χάλκινο μετάλλιο, αποδεικτικό, καθώς και ημίωρη παρουσίαση του έργου του τιμώμενου. 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού συνεχάρη θερμά τον Επίκουρο Καθηγητή Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο για τη διεθνή βράβευση του, υπογράμμισε ότι, με τέτοιο αξιόλογο δυναμικό στο Πανεπιστήμιο, το μέλλον του Ιδρύματος διαγράφεται λαμπρό.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top