ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στην Wall street – 43.3% πτώση το LinkedIn!

«Βουτιά» στην Wall street – 43.3% πτώση το LinkedIn!

Βαριές απώλειες κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Ελεύθερη πτώση 43,3% για τη μετοχή της Linkedln. Προβλημάτισε η απασχόληση παρά το χαμηλό 8 ετών της ανεργίας. Κάτω από 31 δολ. το πετρέλαιο. Ανέκαμψε το δολάριο.

Πτώση σημείωσε η Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς τα στοιχεία απασχόλησης περισσότερο προβλημάτισαν παρά ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα, αρνητικός ήταν αντίχτυπος από την δημιουργία μόλις 151.000 νέων θέσεων εργασίας έναντι 262.000 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 190.000 νέες θέσεις.

Στον αντίποδα, η μείωση της ανεργίας σε χαμηλό 8 ετών τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στο 4,9% από 5% τον Δεκέμβριο, δεν κατάφερε να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η νέα πτώση του δείκτη ανεργίας ενδεχομένως να παρασύρει τη Fed σε μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων, απόφαση που θα έθετε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας λόγω των δύσκολων διεθνών συνθηκών.

Παράλληλα, απογοήτευση προκάλεσε και το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ καθώς οι ετήσιες εξαγωγές μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2009. Ειδικότερα οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση 4,8% και οι εισαγωγές 3,1% αντίστοιχα.

«Οι εξαγωγές μειώθηκαν αισθητά εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας και του ισχυρού δολαρίου», σημείωσαν αναλυτές.

Επιπλέον, η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου μετά το εντυπωσιακό «άλμα» 8% της Τετάρτης καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Σήμερα ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,6% στα 30,89 δολάρια ανά βαρέλι. Συνολικά στην εβδομάδα το πετρέλαιο «βούλιαξε» 8,1%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,29% στις 16.205 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,85% στις 1.880 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 3,25% στις 4.363 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones υποχώρησε 1,6%, ο S&P -3,1% και ο Nasdaq 5,4%.

Πρωταγωνιστής της πτώσης ήταν ο τεχνολογικός κλάδος καθώς η μετοχή της Linkedln «βούλιαξε» 43,3%, στα 109,05 δολ. από 192,28 προηγουμένως, εξαιτίας των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και μιας σειράς υποβαθμίσεων από αναλυτές. Βαριές οι απώλειες και για τις μετοχές των Facebook (-6,1%), Amazon (-6,5%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε έναντι του ευρώ καθώς ενισχύθηκε 0,7% στο 1,1138 δολ. έναντι 1,1210 την προηγούμενη μέρα. Αντίστοιχα το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά και σε σχέση με το γεν στα 117,20.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο στα 1.157 δολ./oz. Στην εβδομάδα ενισχύθηκε 3,7%.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,84%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top