ΚΟΣΜΟΣ

10 εκ. Αιθίοπες στο έλεος του λιμού! Χρειάζονται 170 εκ. μέχρι το τέλος του μήνα...

10 εκ. Αιθίοπες στο έλεος του λιμού! Χρειάζονται 170 εκ. μέχρι το τέλος του μήνα...

Η χειρότερη ξηρασία εδώ και 50 χρόνια πλήττει την Αιθιοπία και αφήνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς φαγητό, στο έλεος του λιμού!

Η οργάνωση "Save the Children", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Sky News, ανακοίνωσαν ότι η επισιτιστική βοήθεια θα εξαντληθεί ως τον Απρίλιο εκτός και αν οι διάφοροι δωρητές διαθέσουν 170 εκατομμύρια στερλίνες έως το τέλος του μήνα.

«Εάν αυτά τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης δεν φθάσουν εγκαίρως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει κρίση στην τροφοδοσία των κατοίκων», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Τα 170 εκ λίρες υπολογίζεται να καλύψουν το κόστος της επισιτιστικής βοήθειας για την Αιθιοπία για τρεις μήνες από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.

Η ξηρασία στη χώρα προήλθε λόγω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο. Στις νότιες περιοχές της Αφρικής υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πείνας και άλλα 14 εκατομμύρια στα ανατολικά, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Το 1984 οι πόλεμοι και η ξηρασία στην Αιθιοπία σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top