ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανδρέας Χρήστου: Ανοιχτή πρόσκληση προς ENI και TOTAL

Ανδρέας Χρήστου: Ανοιχτή πρόσκληση προς ENI και TOTAL

«Οι υποδομές είναι εδώ και σας περιμένουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρήστου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς ΕΝΙ και TOTALΑ για εγκατάστασή τους στο λιμάνι Λεμεσού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρνακας να μην εγκρίνει παράταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων των εταιρειών στο λιμάνι της πόλης, ο Δήμαρχος Λεμεσού υπενθύμισε πως η Λεμεσός είχε προκριθεί και είχε ανακηρυχτεί από την Κυβέρνηση σε ενεργειακό λιμάνι.

«Στη βάση αυτού του γεγονότος, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, τόσο η Αρχή Λιμένων όσο και σειρά ιδιωτικών εταιρειών και είχαν δημιουργήσει και διατηρούν στο χώρο του νέου λιμανιού όλες τις κτιριακές υποδομές και την αναγκαία τεχνική βάση για να εξυπηρετήσουν τις εταιρείες που διενεργούν έρευνες και γεωτρήσεις για τους σκοπούς του εντοπισμού και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ», συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε ακόμη πως η πρώτη επιτυχημένη γεώτρηση της NOBLE έγινε με τη στήριξη του νέου λιμανιού της Λεμεσού, χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία και τόνισε πως το λιμάνι της πόλης διαθέτει μια τεράστια έκταση, ενώ υπάρχει ένα δυναμικό το οποίο αδρανεί λόγω της μείωσης των δραστηριοτήτων του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Επομένως, συνέχισε, προσφέρονται μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης «και πάντοτε το λιμάνι της Λεμεσού ήταν φιλόξενο και ανέμενε ότι θα αξιοποιείτο κατάλληλα για αυτές τις δραστηριότητες», οι οποίες μπορούν, όπως τόνισε, να υποστηριχτούν και από την ίδια τη δομή της πόλης, η οποία διαθέτει εργαστήρια, μηχανουργία, τεχνικό προσωπικό ή ανταλλακτικά. Υπογράμμισε δε ότι γύρω από το λιμάνι της Λεμεσού υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι και για ανέγερση γραφείων των εταιρειών εάν καταστεί ανάγκη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σύμφωνο εδώ και χρόνια γι' αυτήν την ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την άποψη πως επαφίεται στα δυο αρμόδια Υπουργεία, Μεταφορών και Ενέργειας, να ενημερώσουν τις εταιρείες για τις δυνατότητες του λιμανιού της Λεμεσού.

«Μπορούν να έρθουν επί τόπου (οι εταιρείες) να δουν τις υποδομές που αναζητούν και αν υπάρχουν επιπρόσθετες απαιτήσεις είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε», κατέληξε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χρίστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top