ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέκλεισαν τη ΔΕΟΚ από τη μεσολάβηση για επίλυση της διαφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Απέκλεισαν τη ΔΕΟΚ από τη μεσολάβηση για επίλυση της διαφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ντροπή για την “ανήθικη”, όπως τη χαρακτήρισε, ενέργεια των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ να ζητήσουν και να πετύχουν τελικά τον αποκλεισμό της ΔΕΟΚ από τη μεσολαβητική προσπάθεια στις 12 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Εργασίας για επίλυση της διαφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εξέφρασε ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους ο οποίος συναντήθηκε κατ` ιδίαν με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ο κ. Διομήδους εξέφρασε “με τον πιο έντονο τρόπο την απογοήτευση και αγανάκτηση της ΔΕΟΚ για την ανήθικη, αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και απαίτηση των ηγεσιών ΠΕΟ και ΣΕΚ να αποκλείσουν την ΔΕΟΚ από τη σύσκεψη για την επίλυση της διαφοράς, την ίδια μέρα που εκατοντάδες μέλη της ΔΕΟΚ προετοιμάσθηκαν μαζί με τους συναδέλφους και ηγετικά στελέχη των άλλων δύο οργανώσεων για τις επικείμενες απεργίες”.

“Ντροπή στις ηγεσίες των δύο οργανώσεων που, για μια ακόμη φορά, αντί να προτάξουν την ενότητα εργαζομένων και ηγεσίας συντεχνιών επέδειξαν στάση αναίτιας καταδίωξης και αποκλεισμού της ΔΕΟΚ”, σημείωσε ο Γενικός της Γραμματέας.

Είπε ότι “η ΔΕΟΚ καλεί σε ενότητα τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι η κλαδική της συντεχνίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία προειδοποιεί ότι όποιες συμφωνίες σε κλειστές πόρτες και ερήμην της ηγεσίας και των μελών της ΔΕΟΚ δεν θα γίνουν αποδεκτές εν λευκώ”.

Ο κ. Διομήδους είπε ότι η ΔΕΟΚ, εκφράζοντας “σεβασμό στην έκκληση της Υπουργού Εργασίας”, να της δοθεί χρόνος για μεσολάβηση “θα αποφύγει την έναρξη άμεσων απεργιακών μέτρων στα ξενοδοχεία”.

Ανέφερε ότι “είχαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και συνεργάτες της μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων `Αλλαγή – ΔΕΟΚ`, Κυριάκο Ευθυμίου, για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία”.

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ είπε ότι “η Υπουργός μας εξήγησε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία μεσολάβησης για επίλυση της διαφοράς που έγκειται στην επαναφορά ωφελημάτων των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία στην πρότερη Συλλογική Σύμβαση”.

Πρόσθεσε ότι “η Υπουργός ζήτησε από την ΔΕΟΚ, και ειδικότερα από την συντεχνία `Αλλαγή – ΔΕΟΚ`, χρόνο, για να βοηθήσει με μεσολάβηση για επίλυση της διαφοράς και ταυτόχρονα ζήτησε αναστολή απεργιακών μέτρων”.

Επίσης, “η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την ηγεσία της ΔΕΟΚ ότι οι δύο οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ έθεσαν θέμα αποκλεισμού της ΔΕΟΚ από την πρωινή σύσκεψη στην οποία η κ. Αιμιλιανίδου είχε καλέσει και τις τρεις συντεχνίες , ΔΕΟΚ, ΠΕΟ και ΣΕΚ μαζί με τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ”, είπε ο κ. Διομήδους.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων “Αλλαγή – ΔΕΟΚ” είπε ότι “παρά την πικρία που νιώθω για τον αποκλεισμό μας από τη σημερινή συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας καλώ όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα για το καλό όλων μας και για να κερδίσουμε αυτό που μας ανήκει”.

Πρόσθεσε ότι “εμείς δηλώσαμε 'παρών' στον αγώνα διότι μόνο με αγώνα κερδίζονται μάχες και είμαστε έτοιμοι από η ώρα 5 το πρωί για μέτρα”.

Για τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με την ηγεσία της ΔΕΟΚ και της “Αλλαγής – ΔΕΟΚ” εξεδόθη και επίσημη ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι η κ. Αιμιλιανίδου, “ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται για την αναστολή εφαρμογής απεργιακών μέτρων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στα οποία θα συμμετείχε και η ΔΕΟΚ”

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top