ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες αγρότες στην Πλατεία Συντάγματος

Χιλιάδες αγρότες στην Πλατεία Συντάγματος

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, (12/2) το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στο οποίο παρέστησαν χιλιάδες αγρότες.

Στην περιοχή παρέμεινε για αρκετή ώρα πλήθος κόσμου ενώ στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο και αρκετοί είναι αυτοί που διανυκτερεύσουν στην πλατεία. Μάλιστα κάποια στιγμή το βράδυ στήθηκε και συσσίτιο.

Η μεγάλη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν παρέλασαν μπροστά από το Κοινοβούλιο περίπου 17 τρακτέρ, με τους αγρότες να επευφημούν. Τα τρακτέρ και μερικά αγροτικά οχήματα παρέμειναν συμβολικά μπροστά από τη Βουλή για ορισμένη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί με τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Οι αγρότες δίνουν ραντεβού για αύριο Σάββατο όπου αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα ενισχύσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ειδικότερα το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση, με τους παραγωγούς να προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top