ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακυρώθηκε η σύνοδος 11 χωρών για το Προσφυγικό μετά την επίθεση στην Αγκυρα

Ακυρώθηκε η σύνοδος 11 χωρών για το Προσφυγικό μετά την επίθεση στην Αγκυρα

Η συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν "εθελοντικά" περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία, ακυρώθηκε μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Αγκυρα ψες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

Μετά την επίθεση εναντίον οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην οποία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι η συνάντηση αυτή στις Βρυξέλλες, που είχε οργανώσει η Αυστρία, ακυρώθηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διπλωματών που επικαλείται το πρακτορείο.


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το τρομοκρατικό χτύπημα στην 'Αγκυρα.

Εξάλλου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο ΓΓ της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε ψες στις 11:00 με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Αγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top