Δύο παιδιά πνίγονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα στη Μεσόγειο

Δύο παιδιά πνίγονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα στη Μεσόγειο

Την άμεση ενίσχυση της ασφάλειας των προσφύγων και των μεταναστών ζητούν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, καθώς καθημερινά πνίγονται κατά μέσο όρο δύο παιδιά στην προσπάθεια των οικογενειών τους να διασχίσουν την ανατολική Μεσόγειο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον τραγικό θάνατο του Αϊλάν, περισσότερα από 340 παιδιά έχουν πνιγεί στην ανατολική Μεσόγειο. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, λένε οι οργανώσεις, καθώς τα κορμιά τους χάνονται στη θάλασσα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κομμάτι του Αιγαίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ελλάδα είναι πλέον από τις πιο θανατηφόρες διαδρομές στον κόσμο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.