ΕΛΛΑΔΑ

900 μετανάστες σε νησί 250 κατοίκων! Το αδιαχώρητο γίνεται στο Καστελόριζο!

900 μετανάστες σε νησί 250 κατοίκων! Το αδιαχώρητο γίνεται στο Καστελόριζο!

Σχεδόν 900 μετανάστες βρίσκονται στο Καστελόριζο από την Παρασκευή, αφού φαίνεται ότι οι διακινητές βρήκαν ευκαιρία και έπιασαν την ελληνική κυβέρνηση στον ύπνο.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες και διαπραγματευόταν για να αποτραπεί το... Brexit, απανωτά κύματα μεταναστών και προσφύγων περνούσαν στο Καστελόριζο όπου μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 900 μετανάστες την ώρα που ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων δεν υπερβαίνει τους 250. 

Πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν ότι στο Καστελόριζο έχει φτάσει το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» και ότι το μεσημέρι 348 μετανάστες προγραμματίζεται να επιβιβαστούν σε φουσκωτά τα οποία θα τους πάνε στο πλοίο με σκοπό στη συνέχεια -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- να μεταφερθούν στη Ρόδο.  

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μοιάζει σαν να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και... αυτοαποθεώνεται για την υποτιθέμενη άμεση αντίδραση των υπηρεσιών του.

«Χθες πλοίο πήρε πάνω από 400 ταυτοποιημένα άτομα Είδαμε ότι δεν αρκεί. Ήδη, πλοίο ανοικτής θαλάσσης - αυτό που πρόσφατα παραλάβαμε -  έχει καταφθάσει από τα ξημερώματα ενώ ακόμα ένα καταφθάνει και μπορεί να πάρει 200-300 άτομα. Έχουμε ειδική εποπτεία και άλλες παρεμβάσεις που δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτές. Αυτή η ειδική κινητικότητα δείχνει ότι τα ρεφλέξ μας ήταν άμεσα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να φωνάζουμε και να βγάζουμε ανακοινώσεις; Οι φύλακες έχουν γνώση. Πολιτικά και υπηρεσιακά δράσαμε άμεσα» ισχυρίστηκε ο κ. Δρίτσας απαντώντας στον Βασίλη Κικίλια της ΝΔ ο οποίος είχε επισημάνει ότι το υπουργείο άφησε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή στο «έλεος των μεταναστών».

Αν και η απλή παράθεση των αριθμών δείχνει ότι τις τελευταίες ημέρες οι μετανάστες και οι πρόσφυγες φτάνουν στα νησιά κατά χιλιάδες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μοιάζει σαν να αιφνιδιάστηκε. Μόνο το τριήμερο 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν αφίξεις 11.218 μεταναστών στα ελληνικά νησιά, ενώ το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου είχαν περάσει στις ελληνικές ακτές 51 και 181 άτομα. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρέχει και δεν φτάνει για να ολοκληρώσει το έργο με τα hotspots αλλά στην υπόθεση του Καστελόριζου φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο, ούτε και καταβάλει προσπάθειες για την απομάκρυνση των μεταναστών, λες και περιμένει από το ΝΑΤΟ να λύσει το πρόβλημα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top