ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τσίπρα - αγροτών εν μέσω κινητοποιήσεων - Τι θα περιλαμβάνει η πρότασή του

Συνάντηση Τσίπρα - αγροτών εν μέσω κινητοποιήσεων - Τι θα περιλαμβάνει η πρότασή του

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών, το μεσημέρι (12:00) της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει βελτιωτικές προτάσεις προς τους αγρότες, ενώ τα μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα. Πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν την Κυριακή οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, το πακέτο βελτιώσεων θα περιλαμβάνει:

  • Συντελεστή εισφοράς 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018
  • Συντελεστή 15% για την περίοδο 2019-2020
  • Συντελεστή 20% το 2021
  • Το κυβερνητικό προσχέδιο προέβλεπε αρχικά εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.

Συνοπτικά η εικόνα στα μπλόκα έχει ως εξής: Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Μαρκοπούλου και η έξοδος Κορωπίου στον κόμβο της Αττικής Οδού, κλειστός ο κόμβος της Νίκαιας, καθώς και ο Ισθμός στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό, αποκλεισμένα μέχρι τη Δευτέρα τα Τέμπη.

Τεταμένη παραμένει για τέταρτη ημέρα η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους οι βούλγαροι οδηγοί.

Αίτημα των βούλγαρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι που ωστόσο «δεν μπορεί να συμβεί», όπως ξεκαθάρισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής, Γιάννη Τουρτούρα και Βασίλη Καστίδη αντίστοιχα.

Οι ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα και όπως είπε ο κ. Τουρτούρας «περιμένουμε την απάντησή τους στην νέα πρόταση που του κάναμε χθες και αφορά στο να παραμείνει ανοιχτό το τελωνείο καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τουρτούρας επανέλαβε ότι ο Προμαχώνας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή «και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι και αυτή που θα ακολουθήσουμε». Πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα».

Ο Βασ. Καστίδης δήλωσε από την πλευρά του: «Κάνουμε διαρκώς διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε να βρούμε σημείο επαφής, ωστόσο οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές παραμένουν ανένδοτοι και το μόνο που ζητούν είναι να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από το σημείο. Αυτό δεν γίνεται».

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Νίκαιας βρίσκονται οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τους επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων να επισημαίνουν ότι «δεν πάμε στο διάλογο με τον πρωθυπουργό εάν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top