ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Σόφια ο Πρόεδρος για συνομιλίες

Στην Σόφια ο Πρόεδρος για συνομιλίες

Διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας διεξάγονται στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σόφια, όπου συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη στην πλατεία St Aleksandar Nevski, όπου τον ανέμενε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev.

Κατά την υποδοχή, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με το παράσημο του Τάγματος “Stara Planina” και με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Plevneliev με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, οι οποίοι στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top