ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Φανιέρος: «Κατεβαίνω στις εκλογές για να υπερασπιστώ τον απλό κόσμο»

Αντώνης Φανιέρος: «Κατεβαίνω στις εκλογές για να υπερασπιστώ τον απλό κόσμο»

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται στις 9 Μαρτίου η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στο κατά πόσο θ’ αποκαταστήσει ή όχι το ποινικό μητρώο του Αντώνη Φανιέρου, προκειμένου να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Πολίτης» (24/02), ο κ.Φανιέρος, μέσω του δικηγορικού γραφείου Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ, καταχώρισε στο δικαστήριο αίτηση αποκατάστασης καταδικασθέντος, σημειώνοντας στην ένορκη δήλωσή του ότι επιθυμεί ν’ αντιπροσωπεύσει τη φωνή του λαού έξω από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες. «Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη φωνή που να έχει ως γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του απλού κόσμου», αναφέρει στην ένορκη του δήλωση ο Αντώνης Φανιέρος.

Η αίτηση, η οποία βασίζεται στον περί Αποκαταστάσεως Καταδικασθέντων Νόμο του 1981 (70/1981), καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο εκ μέρους του αιτητή με σκοπό την έκδοση διατάγματος ή δήλωσης του δικαστηρίου, με την οποία θ’ αποκαθίσταται ο Αντώνης Φανιέρος για το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε στις 5 Ιουνίου 1986 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Την Τρίτη (23/02) στην αγόρευση, ο δικηγόρος του Φανιέρου, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε ότι άκρως καθοδηγητική και σημαντική στην παρούσα αίτηση είναι η υπόθεση Hirst v. United Kingdom (2006), όπου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι η καθολική απαγόρευση στους κρατούμενους της άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν είναι αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μάλιστα ο κ. Δημητρίου επισήμανε πως «Είναι η θέση μας ότι η παρούσα υπόθεση πρέπει να εξεταστεί με τα δικά της περιστατικά και υπό το φως των όσων έχουν αναφερθεί με σκοπό τη διασφάλιση των ανθρωπίνων και συνταγματικά καταχωρημένων δικαιωμάτων του αιτητή. Γι’ αυτό και εισηγούμαστε ότι η προστασία αυτών προστάζει να εκδοθούν τα αιτούμενα διατάγματα».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top