LIKE ONLINE

Η Google ενισχύει με 27 εκατ. ευρώ 128 ψηφιακά μέσα ενημέρωσης

Η Google ενισχύει με 27 εκατ. ευρώ 128 ψηφιακά μέσα ενημέρωσης

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει, με 27 εκατ. ευρώ, 128 ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη φάση χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο είναι ανάμεσα στους 128, λόγω της πολύγλωσσης διαδραστικής πλατφόρμας γραφικών που θα αναπτύξει για τους χρήστες της ιστοσελίδας και της κινητής εφαρμογής του.

Όπως είπε ο Πιντσάι, υπήρξε ένας «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) πήραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Google έχει ανακοινώσει ότι η πρωτοβουλία της, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, συνολικά θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας. Οι ενισχύσεις δίνονται σε μέσα ενημέρωσης κάθε μεγέθους, από νεοφυή έως παραδοσιακά και καθιερωμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top