ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του ΚΟΑ - Ποια τα έσοδα και δαπάνες

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του ΚΟΑ - Ποια τα έσοδα και δαπάνες

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για το 2016, αφού πρώτα με τροπολογία του ΔΗΚΟ "σταύρωσε" το 50% του κονδυλίου που αφορά τα κολυμβητήρια.

Ο Προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα και δαπάνες ύψους €28.955.060.

O Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η δέσμευση 50% του κονδυλίου αποσκοπεί στο να υπάρξει ενημέρωση της Βουλής για τη νέα πολιτική του οργανισμού για τη διαχείριση των κολυμβητηρίων.

Παρατήρησε ότι "η Αμμόχωστος πάει στις Βάσεις για να βρει κολυμβητήριο" επειδή η επαρχία δεν διαθέτει κολυμβητήριο, προσθέτοντας ότι η Βουλή θέλει να εξετάσει το θέμα των τελών ώστε να μην επιβληθούν τέλη που θα οδηγήσουν ναυτικούς ομίλους σε κλείσιμο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι "στηρίζουμε την προσπάθεια για εκείνα τα αναπτυξιακά έργα που κάνει ο Οργανισμός" και απηύθυνε έκκληση όπως ο ΚΟΑ καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για στήριξη των προσφυγικών σωματείων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό καθώς στον Οργανισμό παράγεται έργο. Έξέφρασε την ελπίδα σύντομα να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο ώστε να μην υπάρχει λόγος ύπαρξης προσφυγικών σωματείων.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι "σημειώνουμε θετικά τον έλεγχο προς τις ομοσπονδίες", προσθέτοντας ότι με την τροπολογία που εισηγήθηκε το ΔΗΚΟ δεν δυσχεραίνει τη λειτουργία του Οργανισμού.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, αφού ανέφερε ότι αναμένουμε τη στιγμή που δεν θα υφίστανται τα προσφυγικά σωματεία, πρόσθεσε ότι εξασφαλίστηκε κονδύλι 400.000 ευρώ για αυτά στον προϋπολογισμό του 2016.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου χαιρέτισε το έργο που επιτελεί ο ΚΟΑ, ζητώντας να προγραμματιστεί επανέναρξη του έργου στα Λειβάδια που άρχισε να υλοποιείται και σταμάτησε λόγω της κρίσης, και στο οποίο θα στεγαστεί και ο ΓΣΕ.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ζήτησε όπως στηριχθεί η προσπάθεια του Δήμου Δερύνειας για την κατασκευή κολυμβητηρίου, όπου θα μπορούν να αθλούνται οι αθλητές του ναυτικού ομίλου Κωνσταντίας, που τώρα καταφεύγουν στις Βρετανικές Βάσεις.

ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top