ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρεί κι άλλο η τιμή του πετρελαίου

Υποχωρεί κι άλλο η τιμή του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Παρασκευή στην Ασία, καθώς οι έμποροι ρευστοποίησαν τα κέρδη τους μετά το πρόσφατο ράλι των τιμών, το οποίο ήταν αποτέλεσμα των ελπίδων ότι τα κράτη με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στον περιορισμό της παραγωγή κατά τη συνάντηση τους τον επόμενο μήνα.

Οι τιμές πραγματοποίησαν άλμα την Πέμπτη, μετά που ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Eulogio Del Pino δήλωσε ότι η χώρα του θα συναντηθεί τον Μάρτιο με άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη για να συζητήσουν τρόπους σταθεροποίησης της αγοράς.

Γύρω στις 08.00, ώρα Κύπρου, η τιμή του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Απριλίου, υποχωρούσε κατά επτά σεντ, στα $33,00 το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, συμβόλαια Απριλίου, υποχωρούσε 19 σεντς ή 0,54%, στα $35,10 το βαρέλι.

«Το χθεσινό ράλι δεν οφείλεται κυρίως σε θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα, αλλά λόγω εκτιμήσεων ότι θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών πετρελαίου για πάγωμα της παραγωγής”, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής στην IG Bernard Aw στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Σιγκαπούρη.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top