ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ.Οικονομικών: Εντός των ορίων το κόστος για τον επαγγελματικό στρατό

Υπ.Οικονομικών: Εντός των ορίων το κόστος για τον επαγγελματικό στρατό

Yπεραμύνθηκε της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας και τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Το κόστος της μεταρρύθμισης είναι εντός των ορίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, (29/2) στο κρατικό ραδιόφωνο,  είπε ότι με την πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών, θα υπάρξει άμεση δημοσιονομική επιβάρυνση, από την άλλη, πρόσθεσε, θα υπάρξει γενικότερο οικονομικό όφελος.

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις κομμάτων ότι η κυβέρνηση θα δαπανήσει 33 εκατομμύρια ευρώ για το εν λόγω ζήτημα, ενώ για άλλα κορυφαία θέματα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι η δουλειά μίας κυβέρνησης που λειτουργεί σωστά είναι να ιεραρχεί τις ανάγκες.

Ως προς την πολιτική διάσταση του ζητήματος, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση στην απόφαση για δημιουργία επαγγελματικού στρατού με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Μια μικρή επαγγελματική στρατιωτική δύναμη, είπε, θα υπάρχει και μετά τη λύση.

Δεν έκλεισε το θέμα της Cyta

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετατροπής της  Cyta σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι για την Κυβέρνηση δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει. 

Η Κυβέρνηση, είπε, θα θέτει συνεχώς το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Θα σεβαστούμε, πρόσθεσε, την όποια απόφαση της Βουλής και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με νέα πρόταση. Ο Yπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η CYTA δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως προέκταση της δημόσιας υπηρεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top