ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι φτιάχνουν τώρα ειδικό σώμα για τη μετανάστευση

Οι Τούρκοι φτιάχνουν τώρα ειδικό σώμα για τη μετανάστευση

Ειδικό αστυνομικό σώμα κατά της παράνομης μετανάστευσης και του ανθρώπινου εμπορίου ετοιμάζει η Τουρκία μετά την πίεση από τους Ευρωπαίους για να μειωθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η Άγκυρα αποφάσισε να συγκροτήσει ειδικό σώμα, με 3.000 αστυνομικούς που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ανθρώπινου εμπορείου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα γράφει ότι ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά ήδη ενέκρινε τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής διεύθυνσης που αναμένεται να είναι έτοιμη προς λειτουργία εντός του μηνός. Η νέα αυτή υπηρεσία που θα έχει έδρα την Άγκυρα και θα διατηρεί τμήματα σε μεθοριακές πόλεις της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές περιοχές και στα δυτικά παράλια της χώρας, θα συνεργάζεται στενά με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστών και την τουρκική ακτοφυλακή.

Επικαλούμενη δηλώσεις υψηλά ιστάμενης πηγής του υπουργείου Εσωτερικών, η εφημερίδα αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από κάθε κράτος ξεχωριστά, χρειάζεται καλά σχεδιασμένες και οργανωμένες κοινές επιχειρήσεις με άλλα κράτη. Ως εκ τούτου, αναφέρει η πηγή, η Τουρκία από το 2016 άρχισε να συνεργάζεται με τις αστυνομίες άλλων χωρών, όπως της Γερμανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top