ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναμένεται μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ σε χαμηλό 8 ετών, στο 4,9%

Αναμένεται μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ σε χαμηλό 8 ετών, στο 4,9%

Οι εργοδότες στις ΗΠΑ αύξησαν τις προσλήψεις το Φεβρουάριο, σε ένα σημάδι της δύναμης της αγοράς εργασίας το οποίο θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω τις ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε ύφεση, επιτρέποντας έτσι στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αρχίσει την σταδιακή αύξηση των επιτοκίων από την τρέχουσα χρονιά.

 
Αναμένεται ότι στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα καταδείξουν ότι οι θέσεις εργασίες στον μη αγροτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 190.000 τον Φεβρουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών, στο 4,9%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
 
Η αμερικανική αγορά εργασίας κέρδισε 151.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, καθώς οι θερμότερες θερμοκρασίες τα τελευταία χρόνια αύξησε τις προσλήψεις στους ευαίσθητους στις καιρικές συνθήκες τομείς όπως ο κατασκευαστικός, βοηθώντας στην αύξηση των θέσεων εργασίας κατά μέσο όρο 279.000 ανά μήνα στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.
 
Επιπλέον, αναμένεται τα στοιχεία να καταδείξουν ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 0,2%, μετά τη σημαντική αύξηση τους κατά 0,5% τον Ιανουάριο.
 
“Τα στοιχεία για την απασχόληση θα καταδείξουν ότι η συζήτηση για ύφεση είναι πρόωρη και υπερβολική, και θα ενισχύσουν την άποψη της Fed να μην αναμένει πάρα πολύ καιρό” για αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο Ryan Sweet, ανώτερος οικονομολόγος της Moody`s Analytics στην Πενσιλβανία.
 
Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1% στο δ΄ τρίμηνο του 2015.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top