ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Infocredit Group: Αλλαγή νοοτροπίας στις κυπριακές επιχειρήσεις μετά το 2013

Infocredit Group: Αλλαγή νοοτροπίας στις κυπριακές επιχειρήσεις μετά το 2013

Τις συνέπειες των πρωτοφανών οικονομικών γεγονότων του 2013 αλλά και γενικότερα της οικονομικής κρίσης στις κυπριακές εταιρείες καταδεικνύει σχετική ανάλυση της Infocredit Group.

Σύμφωνα με την έρευνα, η νοοτροπία αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της κάθε επιχείρησης έχει αλλάξει κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται τόσο για τον αριθμό ακάλυπτων επιταγών τα τελευταία χρόνια (πτώση σε 1,542 το 2015 από 4,753 το 2012) αλλά και στον αριθμό εταιρειών που προχωρούν σε εθελούσια εκκαθάριση.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη μείωση της αξίας και του αριθμού ακάλυπτων επιταγών πολύ ενδιαφέρουσα, όπως αναφέρεται, είναι η παρατήρηση ότι πιθανό αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά έγινε πιο διστακτική ή ακόμη ενδέχεται και να αρνείται να δέχεται επιταγές ως μέσο πληρωμής.

Σημειώνεται επίσης ότι αύξηση έχει σημειωθεί ωστόσο στον αριθμό εγγραφής νέων εταιρειών καθώς και στις Πρόσθετες Εγγραφές των Εμπορικών Επωνυμιών & Συνεργασίες, παρά το γεγονός ότι ο Συνολικός Αριθμός των Εγγεγραμμένων Εταιρειών έχει μειωθεί από το 2014. Μείωση παρατηρήθηκε επίσης και στις Πρόσθετες Εγγραφές Αλλοδαπών Εταιρειών.

Το 2014, προστίθεται, ήταν η χρονιά κορύφωσης του Αριθμού Διαλυμένων / Διαγραφόμενων Εταιρειών και κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2016, περισσότερες από 7,190 εταιρείες έχουν ήδη διαλυθεί / διαγραφεί. Το 2015 σηματοδότησε τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντικών εκκαθαρίσεων σε αυτή την περίοδο των 6 ετών.

Βάσει της ανάλυσης της Infocredit η οποία παρουσιάζεται λεπτομερώς στο infographic περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία σχετικά με τη Νομική Μορφή των Εγγεγραμμένων Εταιρειών, το Ποσοστό των Εγγεγραμμένων Εταιρειών με βάση τα χρόνια λειτουργίας τους καθώς και το ποσοστό των Διαλυμένων/Διαγραμμένων εταιρειών με βάση τα χρόνια λειτουργίας.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top