ΚΟΣΜΟΣ

Την επίσημη έναρξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χαιρέτισε, ο ΓΓ Γενς Στόλτεμπεργκ

Την επίσημη έναρξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χαιρέτισε, ο ΓΓ Γενς Στόλτεμπεργκ

Την επίσημη έναρξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χαιρέτισε με ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ.

"Το ΝΑΤΟ πήρε άμεσα την απόφαση να στείλει πλοία στο Αιγαίο, ώστε να υποστηρίξει τις συμμαχικές χώρες Ελλάδα και Τουρκία, όπως και την υπηρεσία συνοριακών ελέγχων της ΕΕ, Frontex, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση", αναφέρει ο Γ. Στόλτεμπεργ και ανακοινώνει ότι τα πλοία ήδη "συλλέγουν πληροφορίες και έχουν αρχίσει την παρακολούθηση του Αιγαίου". "Η δραστηριότητά τους θα επεκταθεί και πλέον θα εισέλθουν και σε χωρικά ύδατα", αναφέρει.

"Οι διοικητικές μας έχουν προσδιορίσει το πεδίο δράσης, σε στενή συνεργασία τόσο με την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία. Οι δραστηριότητές μας στα χωρικά ύδατα θα εκτελεστούν με τη συνεργασία και το συντονισμό των δύο συμμάχων. Ο σκοπός της αποστολής του ΝΑΤΟ δεν είναι να σταματά ή να σπρώχνει πίσω βάρκες, αλλά να βοηθήσει την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως και την ΕΕ, στις προσπάθειές τους να σταματήσει η διακίνηση ανθρώπων, τα εγκληματικά δίκτυα που τροφοδοτούν την κρίση", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση.

"Η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ συμφώνησε με τη Frontex σε σχέση με τις τεχνικές και επιχειρησιακές διευθετήσεις. Το ΝΑΤΟ και η Frontex θα ανταλλάσσουν αξιωματικούς συνδέσμους και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη Frontex, την Ελλάδα και την Τουρκία να δρουν επίσης σε πραγματικό χρόνο", σύμφωνα με τον Γ.Στόλτεμπεργκ.

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις. Ο χρόνος έχει εξαιρετική σημασία και η συνεργασία είναι το κλειδί" καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top