ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάκληση της άδειας της JSC «Trasta Komercbanka» από την Κεντρική Τράπεζα

Ανάκληση της άδειας της JSC «Trasta Komercbanka» από την Κεντρική Τράπεζα

Για «σοβαρές και συνεχείς παραβιάσεις των κανονιστικών απαιτήσεων»

Η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάκληση της άδειας της τράπεζας της Λετονίας JSC "Trasta Komercbanka".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση η Κεντρική, η οποία αναδημοσιεύει ανακοίνωση στις 3 Μαρτίου του 2016 της αρμόδιας Αρχής της Λετονίας ("Financial and Capital Markets Commission" - FKTK), σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενέκρινε απόφαση για την ανάκληση της άδειας της JSC “TRASTA KOMERCBANKA”.

Η απόφαση της ΕΚΤ βασίστηκε στην πρόταση που της υποβλήθηκε από την αρμόδια Αρχή της Λετονίας ("Financial and Capital Markets Commission"), ενόψει του γεγονότος ότι η Τράπεζα έχει διαπράξει “σοβαρές και συνεχείς παραβιάσεις των κανονιστικών απαιτήσεων σε αρκετούς τομείς για μεγάλο χρονικό διάστημα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της FKTK.

Εξάλλου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με βάση την εκτίμηση της FKTK, υπό την ιδιότητά της ως εθνική αρχή εξυγίανσης της Λετονίας, μια εξυγίανση της Τράπεζας ή μια διάσωση με κρατικά κεφάλαια δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα JSC "Trasta Komercbanka" διαθέτει υποκατάστημα στην Λευκωσία από τον Σεπτέμβριο του 2006 και αποτελεί την πιο παλιά ιδιωτική τράπεζα της Λετονίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top