ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών: «Αιτηθείτε αναδιάρθρωση των δανείων σας»

Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών: «Αιτηθείτε αναδιάρθρωση των δανείων σας»

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) καλεί τους επηρεαζόμενους από την κρίση δανειολήπτες να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες τους και να αιτηθούν αναδιάρθρωση των δανείων τους.

«Οι δανειολήπτες και οι τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι η αναδιάρθρωση είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν τα προβλήματα και των δύο, αλλά και της πραγματικής οικονομίας του τόπου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου ο οποίος καλεί τους δανειολήπτες να δίνουν πλήρεις και ακριβείς λεπτομέρειες στις τράπεζες για την περιουσιακή τους κατάσταση και τις πραγματικές τους εισοδηματικές δυνατότητες.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ προσθέτει ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης θα πρέπει να γίνει «αφαίρεση όλων των αντισυμβατικών και παράνομων χρεώσεων που έχει επιβαρυνθεί το δάνειο τους». Διευκρινίζεται εκ νέου ότι «αναδιάρθρωση δεν είναι μια νέα συμφωνία αλλά επανακαθορισμός των όρων της υπάρχουσας συμφωνίας, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των δανειοληπτών», ούτε και πρόκειται για διαδικασία διαιτησίας.

«Καλούμε επίσης τις εταιρείες / δανειολήπτες, να μην αποδέχονται την υπογραφή ομολόγων κυμαινόμενης επιβάρυνσης εάν δεν διασφαλίζουν πλήρως τα συμφέροντα τους προηγουμένως», προστίθεται. Αναφέρεται παράλληλα ότι «είναι σε εξέλιξη διεργασίες μας για να λυθεί το θέμα νομοθετικά όπως επιβάλλεται».

Καλεί επίσης τους δανειολήπτες όπως με επιστολή ζητήσουν «επαναυπολογισμό του υπολοίπου των δανείων τους, αφού αφαιρεθούν όλες οι παράνομες χρεώσεις, μείωση του επιτοκίου στα ευρωπαϊκά επίπεδα, καθώς και άρνηση αποδοχής χρεώσεων τόκων υπερημερίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top