ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Σημαντικό η λύση να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών

Ακιντζί: Σημαντικό η λύση να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών

Είναι σημαντικό να συμφωνηθεί επίλυση του Κυπριακού η οποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στα κατεχόμενα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί δέχτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Γυναικών της Τουρκίας η οποία φιλοξενείται στα κατεχόμενα από το λεγόμενο σύνδεσμο γυναικών Κερύνειας με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και αναφερόμενος στις συνομιλίες ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο κύριος στόχος είναι να κλείσει ένα κύκλος προβλημάτων που διαρκεί εδώ και 50 χρόνια μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο το οποίο θα γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές. Έκανε αναφορά στις έννοιες της ελευθερίας, ισότητας και ασφάλειας αλλά και στο πόσο, κατά τον ίδιο, σημαντικό είναι η όποια συμφωνία να βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατών.

Όπως πρόσθεσε, η ισότητα και η ελευθερία δεν έχουν κανένα νόημα χωρίς ασφάλεια, σημείωσε ωστόσο ότι η ασφάλεια της μιας πλευράς δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ως απειλή. Σε αυτό το πλαίσιο είπε, ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας έχουν μεγάλη σημασία για τους Τ/Κ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών της Τουρκίας, Σεμά Κεντίρτσι Ουγκουρμάν είπε ότι η παρουσία τους στο ψευδοκράτος είναι σημαντική καθώς θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα φιλίας, ειρήνης και αλληλεγγύης.

«Παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειες σας για λύση. Χαιρόμαστε που το μήνυμα ειρήνης που χρειάζεται όλος ο κόσμος, εκπέμπεται τόσο δυνατά στο πλαίσιο της 8ης του Μάρτη» είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top