ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Ειντε: «Το εδαφικό θα συζητηθεί στην τελευταία φάση των συνομιλιών»

'Ειντε: «Το εδαφικό θα συζητηθεί στην τελευταία φάση των συνομιλιών»

Το θέμα της Μόρφου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, μετά από συνάντησή του την Πέμπτη (10/03) με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ερωτηθείς αν το θέμα της Μόρφου μπορεί να συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. `Ειντε ανέφερε πως “δεν είμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, και έτσι εφόσον υπάρχει συμφωνία ότι το εδαφικό περιλαμβάνεται μεταξύ των τελευταίων θεμάτων (προς συζήτηση), νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή”.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. `Ειντε ανέφερε πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχαν πολλή δουλειά για να προετοιμάσουν την αυριανή συνάντηση των ηγετών. Είπε πως συζήτησε με τον κ. Ακιντζί για τα θέματα που ηγέρθησαν στο τραπέζι των διαπραγματευτών, τις τελευταίες ημέρες, και πώς οι ηγέτες μπορούν να προσπαθήσουν να κλείσουν κάποια από αυτά.

Επεσήμανε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε αυτά τα θέματα λόγω της εμπιστευτικότητας στις συνομιλίες, προσθέτοντας παράλληλα πως εργάζονται σκληρά. Η συνάντηση διήρκησε 1,5 ώρα.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και την απάντηση του κ. Ακιντζί για το θέμα της Μόρφου, ο κ. `Ειντε επεσήμανε πως οι εδαφικές αναπροσαρμογές και τα θέματα που αφορούν το εδαφικό θα συζητηθούν στην τελευταία φάση των συνομιλιών, έτσι όταν οι πλευρές υπενθυμίζουν στον κόσμο τις εναρκτήριες θέσεις τους, αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Επεσήμανε πως αυτά δεν έχουν ακόμη τύχει διαπραγμάτευσης και θα τύχουν στο μέλλον και πως υπήρξαν πολλά θέματα, που ήταν δύσκολα “μέχρι που αρχίσαμε να τα διαπραγματευόμαστε”.

“`Ετσι δεν υπήρξαν ουσιαστικές συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, και έτσι δεν υπάρχει κάτι να πούμε επί αυτών”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top