ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Ίδρυση ευρωπαϊκου οργανισμού εκπαίδευσης αεροπορίας με έδρα την Κύπρο

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Ίδρυση ευρωπαϊκου οργανισμού εκπαίδευσης αεροπορίας με έδρα την Κύπρο

Η δημιουργία του Οργανισμού καθιστά την Κύπρο περιφερειακό κέντρο αεροπορικής επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, αναδεικνύει την ενεργό εμπλοκή της στα ευρωπαϊκά δρώμενα και συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Την ίδρυση της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιμορφωτικών και Εκπαιδευτικών Οργανισμών Αεροπορίας – ΕΑΤΕΟ", με έδρα την Κύπρο, ανακοίνωσε το “Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων”.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος, στόχοι του ΕΑΤΕΟ, που αποτελεί τον πρώτο Ευρωπαϊκό Οργανισμό με βάση την Κύπρο, είναι η βελτίωση της αεροπορικής επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, η ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας και η συλλογική διεθνής αντιπροσώπευση όλων των Ευρωπαϊκών Επιμορφωτικών και Εκπαιδευτικών κέντρων , που ασχολούνται με τις αερομεταφορές.

Αναφέρεται ότι η ίδρυση του ΕΑΤΕΟ στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του «Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων», σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και την στήριξη του "Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας -ΙCΑΟ, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας -ΕCAC, ως επίσης και αριθμού Πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών που ασχολούνται με την αεροπορική επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Προστίθεται ότι ο ΕΑΤΕΟ αναμένεται να έχει σταδιακά πέραν των 150 μελών, από χώρες της Ευρώπης και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε ήδη η ιδρυτική συνέλευση του ΕΑΤΕΟ, με συμμετοχή αρκετών ξένων αντιπροσώπων και εγκρίθηκε το καταστατικό του. Προσωρινός Πρόεδρος του ΕΑΤΕΟ διορίστηκε ο μέχρι πρόσφατα ΓΓ του ICAO Ρέιμοντ Μπένζαμιν και ως Εκτελεστικός Διευθυντής ο Χρίστος Πέτρου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πέτρου τόνισε ότι η δημιουργία του ΕΑΤΕΟ στην Κύπρο, καθιστά την Κύπρο περιφερειακό κέντρο αεροπορικής επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, αναδεικνύει την ενεργό εμπλοκή της στα ευρωπαϊκά δρώμενα και συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top