ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CYTA και ΑΤΗΚ στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Οικονομικών

CYTA και ΑΤΗΚ στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Οικονομικών

Αποκρατικοποιήσεων συνέχεια για τις δύο εταιρείες.

Συζητείται την Τρίτη (15/3) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για δεύτερη συνεδρία, το νομοσχέδιο για τη δημιουργία νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, με την ονομασία «CYTA Ltd», στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες και περιουσιακά στοιχεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) στα πλαίσια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Αρχής.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα βρεθούν δύο ακόμη νομοσχέδια σε σχέση με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΑΤΗΚ που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα και θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν επίσης την τροποποίηση των κανονισμών περί Προσωπικού και περί Συντάξεων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

Πέραν του Υπουργού Οικονομικών, στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA.

Στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, στις 22 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η διάθεση μετοχικού κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή θα μειώσει το δημόσιο χρέος και το κόστος του χρέους, παρουσιάζοντας ενώπιον της Επιτροπής τα νομοσχέδια.

Γεωργιάδης: «Η CYTA δεν θα χάσει την ευκαιρία να πορευτεί προς το μέλλον»

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Cyta δεν θα χάσει την ευκαιρία να πορευτεί προς το μέλλον σαν σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα,ότι η εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα διατηρήσει όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού, οι όποιοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το επαγγελματικό τους μέλλον στη Cyta ένα χρόνο μετά τη μεταφορά μετοχικού κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή.

Όσον αφορά τα εργασιακά ο κύριος Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αν ψηφιστεί σε νόμο, το νομοσχέδιο, δημιουργείται εταιρεία με 100% μέτοχο το κράτος που διατηρεί τους υπαλλήλους με την ίδια συλλογική σύμβαση, μισθούς και όρους.

Στην προηγούμενη συνεδρία, κατά της ψήφισης των νομοσχεδίων για μετατροπή της Cyta σε LTD τάχθηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι.

Το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία της Cyta LTD, το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 275 εκ. ευρώ, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν την τελευταία συνεδρία του Eurogroup στις 8 Μαρτίου για να να καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Κύπρου, το οποίο λήγει στις 31 του τρέχοντος μηνός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top