ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση στους Βρετανούς να ταχθούν κατά του Brexit

Έκκληση στους Βρετανούς να ταχθούν κατά του Brexit

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν χρησιμοποίησε σήμερα την ετήσια ομιλία του για τον προϋπολογισμό για να απευθύνει μια έκκληση στη χώρα να μην ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο όλη τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει οι Βρετανοί για να καταστήσουν και πάλι ισχυρή τη χώρα μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

Ως επιχείρημα, ο Όσμπορν επικαλέστηκε και την ανεξάρτητη υπηρεσία δημοσιονομικής ευθύνης OBR, που συντάσσει τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η OBR θεωρεί ότι «μια ψήφος υπέρ της αποχώρησης στο επικείμενο δημοψήφισμα θα μπορούσε να επιφέρει μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας αναφορικά με τους ακριβείς όρους της μελλοντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ». «Αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη δραστηριότητα μέσω των επιχειρήσεων και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ίσως προκαλέσει μεγαλύτερη αστάθεια στις χρηματοοικονομικές και όχι μόνο αγορές».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top