ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έργα 2,7 εκ. ευρώ προς όφελος των ατόμων με κινητικές δυσκολίες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έργα 2,7 εκ. ευρώ προς όφελος των ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Ομάδα επαγγελματιών του τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι ειδικεύονται στις ταξιδιωτικές διευθετήσεις για άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, φιλοξενεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τις υφιστάμενες υποδομές και τις προοπτικές της Λεμεσού στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε διάσκεψη Τύπου, στην παρουσία των 10 ξένων επαγγελματιών του τουρισμού , στην οποίαν ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου, εξέφρασε την ελπίδα όπως η Λεμεσός καταστεί και σε αυτόν τον τομέα «το διαμάντι της Μεσογείου» και ευχαρίστησε τον ΚΟΤ για τη στήριξη που παρέχει «με όλα τα διαθέσιμα μέσα», προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της πόλης.
 
Ο κ.Αντωνίου ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΕΤΑΛ για να καταστεί η Λεμεσός ένας προορισμός φιλικός σε επισκέπτες με κινητικές και άλλες δυσκολίες, διοργανώνει τον Απρίλιο σεμινάριο με τίτλο "Προσβάσιμη Λεμεσός", με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα οι υπάλληλοι της τουριστικής βιομηχανίας, τον καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησης και τις απαραίτητες τουριστικές πληροφορίες για άτομα με κινητικές δυσκολίες.
 
Ανακοίνωσε δε την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ευρωπαϊκά ταμεία, στο πλαίσιο του προγράμματος "Αειφόρος Κινητικότητα" που αναλήφθηκε σε συνεργασία και με το Δήμο Λεμεσού και το οποίο περιλαμβάνει έργα και δράσεις που θα γίνουν προς όφελος και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα, που έχει διάρκεια 4 χρόνια, αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι και αφορά την αναβάθμιση των μέσων συγκοινωνίας, με νέες ποδηλατικές και άλλες διαδρομές, τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινακίδων σε λεωφορεία και στάσεις λεωφορείων, τοποθέτηση ηχητικών σημάτων σε διαβάσεις, διευκολύνσεις για άτομα με κινητικότητα στην παραλία κ.α.
 
Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του ΚΟΤ Ηρόδοτος Ηροδότου, διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού και επενδύει σε αυτόν, υποδεικνύοντας τα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας από την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.
 
Απευθυνόμενος εξάλλου στους ξένους εκπροσώπους, αναφέρθηκε στην ιστορία, την παράδοση και τις ομορφιές του νησιού μας, αλλά και στην κυπριακή φιλοξενία, σημειώνοντας ότι όλα αυτά κάνουν το νησί μας έναν επιτυχημένο τουριστικό προορισμό.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε επίσης ενημέρωση από εκπρόσωπο της εταιρείας Hermes Airports για τις σύγχρονες διευκολύνσεις που τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου διαθέτουν για άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2015 εξυπηρετήθηκαν στα δυο αεροδρόμια μας πέραν των 55 χιλιάδων ταξιδιωτών που παρουσίαζαν κάποια μορφής αναπηρία ή κάποιο κινητικό πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top