ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στις τιμές του αμερικανικού αργού

Αύξηση στις τιμές του αμερικανικού αργού

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, αυξήθηκαν εκ νέου χθες μετά την προχθεσινή επίσης, θετική συνεδρίαση γύρω από το ψυχολογικό όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών στις τελευταίες συνεδριάσεις, υποστηρίζεται από την αισιοδοξία των επενδυτών, αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας γύρω από το "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου, ενώ η τάση αυτή, ενισχύεται και από τη σταθερότητα των τραπεζικών επιτοκίων στην αμερικανική τραπεζική αγορά.

Η τιμή του αμερικανικού αργού, καταγράφηκε στα 40,25 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 5 σεντς, αφού άγγιξε το υψηλότερο σημείο της αξίας της για το 2016, στα 40,55 δολάρια το βαρέλι, για να μειωθεί αμέσως μετά στα 39,96 δολάρια το βαρέλι.

Στην χθεσινή συνεδρίαση η αύξηση της τιμής του αμερικανικού αργού καταγράφηκε στο 4,5% με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 40,20 δολάρια το βαρέλι, μετά από την καταγραφή στο υψηλότερο σημείο τιμής (40,26 δολάρια το βαρέλι).

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης για τα συμβόλαια μηνός αυξήθηκε στα 41,55 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή αύξηση κατά 1,21 δολάρια το βαρέλι στα 41, 54 δολάρια και αφού είχε καταγράψει το υψηλότερο επίπεδο τιμής, για το 2016, στα 41,60 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη του 50%, μετά τα χαμηλά ετήσιων τιμών που είχαν καταγράψει στα μέσα Φεβρουαρίου, από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία άρχισαν να προωθούν την ιδέα για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, προκαλώντας κούρσα τιμών, που είχε βρει το πετρέλαιο τύπου Brent, περίπου στα 27 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κυμαίνονταν γύρω στα 26 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό διανύει την 5η εβδομάδα ανόδου της τιμής του, τη μακρύτερη θετική περίοδο μέσα στο διάστημα ενός χρόνου, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent, ακολουθεί με την 4η εβδομάδα ανοδικής πορείας της τιμής του.

Ωστόσο, παράγοντες της τραπεζικής οικονομίας, συστήνουν προσοχή στους επενδυτές, επισημαίνοντας ότι οι βασικοί συντελεστές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν μεταβληθεί ελάχιστα τονίζοντας ότι: " ο διάλογος μεταξύ των χωρών που έχουν ηγετική θέση στην παραγωγή του μαύρου χρυσού, μπορεί να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, η οποία ωστόσο, δεν επαρκεί για την επιστροφή της πετρελαϊκής αγοράς σε κατάσταση ισορροπίας," σημειώνει η τράπεζα BNP Paribas.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top