Σε Εθνικό Δασικό Πάρκο όλη η κρατική γη στον Ακάμα

Σε Εθνικό Δασικό Πάρκο όλη η κρατική γη στον Ακάμα

Ολόκληρη η κρατική περιουσία εντός του Ακάμα ανακηρύσσεται σε Εθνικό Δασικό Πάρκο, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι με τη σημερινή εξέλιξη, “υλοποιείται το πρώτο σκέλος της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί τον Ιανουάριο και πλέον αναμένονται δύο ενέργειες”.

Εξήγησε ότι “η μία είναι η πρόσληψη συμβούλου για να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε το Εθνικό Δασικό Πάρκο πλέον και, δεύτερο, η Πολεοδομία πρέπει να ξεκινήσει δουλειά, ούτως ώστε να καταρτιστεί ένα τοπικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα που θα αφορά και την περιοχή Natura, αλλά και τη γη εκτός περιοχής Natura”.

Ερωτηθείς ποια είναι η έκταση της κρατικής γης στην οποία αναφέρεται, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι “η έκταση είναι περίπου το 75% που αναλογεί περίπου σε 75 τετραγωνικά χιλιόμετρα”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ανάρτηση του ΠτΔ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κύπρο -  Διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Η ανάρτηση του ΠτΔ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κύπρο - Διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στα θετικά προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE