ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό κτύπημα Βρυξέλλες: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Τρομοκρατικό κτύπημα Βρυξέλλες: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη μετά τη νέα συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Ήδη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μέσω Twitter έκτακτη συνεδρίαση του COBRA, ήτοι του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων της χώρας. «Είμαι σοκαρισμένος από αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες. Η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει».

Στη Γαλλία πραγματοποιείται έκτακτη υπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Φρανσουά Ολάντ.

Οι αρχές σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία βρίσκονται σε συναγερμό αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, πολυσύχναστους δρόμους και δημόσια κτίρια.

Στο Βέλγιο, ο στρατός έχει βγει στους δρόμους την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας καλεί τους πολίτες να παραμείνει στα σπίτια του. Τίποτε δεν κυκλοφορεί στους δρόμους των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ.  

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συγκαλεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη ενώ σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας. 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στην "Πόλη του Φωτός" αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και μέσα μεταφοράς. 

Στη Γερμανία, οι αρχές ενισχύουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης ενώ το Ισραήλ έδωσε εντολή να προσγειωθούν όλες του οι ευρωπαϊκές πτήσεις. 

Στο ανώτατο επίπεδο ανέβηκε το επίπεδο απείλης στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Ενδεικτική του πανευρωπαϊκού συναγερμού είναι η ανακοίνωση του ολλανδικού στρατού μέσω Twitter ότι ενισχύει την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του ενώ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι έκλεισαν και τα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου.

Η Eurostar ματαίωσε, παράλληλα, τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. «Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό», ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμά της στο Twitter.

«Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες συνιστούν επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης», δήλωσε ο σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν. «Είναι μια επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τρομοκράτες να επιτίθενται στις ανοικτές κοινωνίες μας», έγραψε στο πρακτορείο ειδήσεων TT ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Δανός ομόλογός του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κατήγγειλε στο Twitter την «απεχθή επίθεση». «Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είμαστε στο πλευρό των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top