ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: «Έχουμε λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας»

Ιωνάς Νικολάου: «Έχουμε λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας»

Έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, μετά το σημερινό τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι τα μέτρα επαναξιολογούνται συνεχώς και ότι θα προωθηθούν και άλλα σε συνεχή βάση.

Ο Υπουργός εξέφρασε λύπη και αγανάκτηση, καταδικάζοντας, παράλληλα, το τρομοκρατικό χτύπημα. Εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει απόλυτα ασφαλής» σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει όλα τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν ή μπορούν να ληφθούν».

Υπογράμμισε ότι στην Κύπρο έχουν ληφθεί «σημαντικά μέτρα», για την ασφάλεια τόσο των αεροδρομίων όσον και άλλων συγκεκριμένων χώρων που εντάσσονται στα πλαίσια επικίνδυνων στόχων.

«Έχουμε λάβει μέτρα στα αεροδρόμια, στα οδοφράγματα, γίνονται αυστηροί έλεγχοι, έχουμε λάβει μέτρα που σχετίζονται με διπλωματικές αποστολές, πρεσβείες, άλλα συμφέροντα ξένων χωρών, και μέτρα που συνδέονται με περιπολίες μηχανοκίνητες και πεζές, σε όλες τις πόλεις και στην πράσινη γραμμή» είπε ο κ. Νικολάου.

Σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά θα συνεχιστούν και ότι επαναξιολογούνται συνεχώς, ενώ εκτός από τα μέτρα που αφορούν τη συμμετοχή μελών της αστυνομίας, λαμβάνονται και άλλα τεχνικά μέτρα που συμβάλλουν στην ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων cctv.

«Πρόσφατα έχουμε επισκεφθεί και το Ισραήλ όπου αξιολογήθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται σε μια χώρα με υψηλά μέτρα ασφαλείας» ανέφερε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως ήδη, και πριν το σημερινό περιστατικό, έγινε επαναξιολόγηση των μέτρων και τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την προώθηση μέτρων σε συνεχή βάση.

«Μέτρα ασφάλειας που χρειάζονται να είναι διαχρονικά θα τα αξιολογήσουμε και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις για οποιοδήποτε κόστος κι αν μιλούμε, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ασφάλεια του κράτους» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top