ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελπίδες για ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων

Ελπίδες για ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, φτάνει να υπάρξει καλή θέληση και συντονισμός μεταξύ των δύο εξουσιών, όπως ανέφερε, σε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση από το Ανώτατο Δικαστήριο της απόφασης για το ωράριο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως «η κατάσταση όπως διαμορφώνεται τώρα είναι ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί, που να διέπουν το θέμα, εφόσον αυτοί έχουν απορριφθεί από τη Βουλή, και δεν υπάρχει ούτε νομοθεσία που να διέπει το θέμα, εφόσον ο νόμος, ο οποίος προέβαινε σε κάποιες υποτυπώδεις ρυθμίσεις, έχει κριθεί ως αντισυνταγματικός από άλλο δικαστήριο».

Ερωτηθείς τι μπορεί να γίνει για να ρυθμιστεί το ωράριο των καταστημάτων, υπέδειξε πως «δυνατότητες υπάρχουν πολλές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρξει καλή θέληση και να υπάρξει ένας συντονισμός, μια συνεργασία μεταξύ των δύο εξουσιών, έτσι ώστε αντί να οδηγούμαστε σε σύγκρουση να οδηγηθούμε σε επίλυση του θέματος».

«Η απόφαση του Δικαστηρίου ασφαλώς είναι πάντα σεβαστή, πλην όμως δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», είπε ο κ. Κληρίδης, προσθέτοντας πως «ήταν μια καθαρά νομική απόφαση».

Εξήγησε ότι επτά δικαστές έκριναν ότι η προσφυγή αυτή είναι εκπρόθεσμη με την έννοια ότι εκείνο που θα έπρεπε να είχε προσβληθεί δεν είναι η απόρριψη των δεύτερων κανονισμών που κατατέθηκαν στη Βουλή από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά είτε οι προηγούμενοι Κανονισμοί που ήταν πανομοιότυποι, είτε ο ίδιος ο νόμος, ο οποίος είχε αφαιρέσει το 2015 την εξουσία έκδοσης διαταγμάτων και την υποκατέστησε με εξουσία έκδοσης Κανονισμών από το Υπουργικό Συμβουλίου, οι οποίοι κατατίθενται στη Βουλή.

«Όμως κανένας δικαστής δεν έχει υπεισέλθει στην ουσία του θέματος, εφόσον αυτή (η προσφυγή) είχε κριθεί για άλλους λόγους, διαδικαστικούς. Μόνο ένα μέλος του Δικαστηρίου, μία Δικαστής, υπεισήλθε στην ουσία για να συμφωνήσει με την προσφυγή ότι υπήρξε παρέμβαση από τη Βουλή στη διάκριση των εξουσιών, στην αρχή της διάκρισης», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top