ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Λιλλήκας: «Η κυβέρνηση της παλινδρόμησης, επιθυμεί τις απεργίες»!

Γιώργος Λιλλήκας: «Η κυβέρνηση της παλινδρόμησης, επιθυμεί τις απεργίες»!

Η κυβέρνηση εξελίσσεται σε «μια κυβέρνηση της παλινδρόμησης και της τελευταίας στιγμής» και «εξωθεί και επιθυμεί την απεργία στα Νοσοκομεία για να στρέψει την υγεία στον ιδιωτικό τομέα, με τελικό στόχο να πνίξει την όποια προοπτική για εφαρμογή του ΓεΣΥ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

 Σε δηλώσεις στη Λάρνακα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα γραφεία της ΑΗΚ, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη τελικά εξελίσσεται σε μια κυβέρνηση της παλινδρόμησης και της τελευταίας στιγμής. Πολλές από τις απεργίες, όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο λιμάνι, ταλαιπώρησαν την κυπριακή οικονομία διότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε και καθυστέρησε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων».

Διερωτήθηκε κατά πόσον «έπρεπε να γίνει απεργία, να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση».

Το ίδιο σημείωσε συμβαίνει και με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, εξηγώντας πως «ενώ συμφωνήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, ο όλος σχεδιασμός για το διαχωρισμό του δικτύου διανομής, τελικά η κυβέρνηση υπαναχώρησε. Έπρεπε να εξαγγελθεί επ’ αόριστο απεργία για να συγκαλέσει νέα σύσκεψη ο Πρόεδρος για να επαναδεσμευθεί  και να υλοποιήσει παλαιότερες του δεσμεύσεις;», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με το θέμα της απεργίας των νοσηλευτών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «θέλω να καταγγείλω την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών για πλήρη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Τα ποσά στα οποία αναφέρεται ο Υπουργός ως κόστος είναι εντελώς αναληθή και παραπλανητικά».

Πρόσθεσε πως «δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εξωθεί, επιδιώκει και θέλει την απεργία στα κρατικά νοσηλευτήρια γιατί έτσι εξυπηρετείται η βασική της νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία, να στρέψει στον ιδιωτικό τομέα την υγεία. Η ΠΑΣΥΝΟ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως είναι έτοιμη για διάλογο», είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος επιχείρησε να μεσολαβήσει προσωπικά.

 Διαπίστωσα, συνέχισε, «ότι η ΠΑΣΥΝΟ ήταν έτοιμη  και έβαλε νερό στο κρασί της με νέες προτάσεις.  Δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει πνεύμα για παραγωγικό διάλογο  αλλά αντίθετα με τις δηλώσεις της και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ρίχνει λάδι στην φωτιά».

Ανέφερε επίσης ότι «με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι  να πνίξει την όποια προοπτική για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας», είπε και κάλεσε «την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται και να εγκαταλείψει τους δογματισμούς της».

Η απεργία πρέπει να λήξει, είπε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας πως «για να λήξει θα πρέπει να υπάρξει συμβιβαστική λύση. Δεν ευσταθεί  το επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών ότι κανένας δεν υποχρέωσε τους νοσηλευτές να αποκτήσουν 3ετές και 4ετές πτυχίο. Είναι στα σχέδια υπηρεσίας των νοσηλευτών ως  απαίτηση για να προσληφθούν», ανέφερε, σημειώνοντας πως «επιτέλους είναι καιρός να πάψει αυτή η κυβέρνηση να ψεύδεται  και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην ΑΗΚ Λάρνακας, είπε πως αυτή «περιλαμβάνεται σε μια σειρά επισκέψεων της Συμμαχίας Πολιτών σε χώρους εργασίας για να προσέλθουμε σε διάλογο με τους εργαζόμενους». Δυστυχώς, κατέληξε, «είναι στην επικαιρότητα το θέμα της ΑΗΚ και της εξαγγελθείσας επ’  αορίστου απεργίας των εργαζομένων της ΑΗΚ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top