ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τον τελικό χειρισμό της αεροπειρατείας

Η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τον τελικό χειρισμό της αεροπειρατείας

Οι ανακριτές της Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσουν για τον τελικό χειρισμό της υπόθεσης της αεροπειρατείας, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και μελετηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που θα προκύψει, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «ο ρόλος του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά την υπόθεση είναι να ολοκληρώσει τις εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν καλύπτοντας όλες τις πτυχές υπάρχουν και όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση. Ο ύποπτος έχει δώσει κατάθεση, το περιεχόμενη της οποίας εξετάζεται και σίγουρα θα εξεταστούν όλα».
 
Αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης ο κ. Αγγελίδης είπε πως «σ’αυτό το στάδιο θα προχωρήσει η διερεύνηση της, θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και οι ανακριτές σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία θα μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό, για να αποφασιστεί ο τελικός χειρισμός της υπόθεσης».
 
 Σε ερώτηση κατά πόσον ο ύποπτος θα εκδοθεί στην Αίγυπτο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «σ αυτό το στάδιο είναι πρόωρο να λεχθεί οτιδήποτε, γιατί εξετάζονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα. Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα μελετηθεί στο σύνολο η μαρτυρία και θα αποφασιστεί αναλόγως ο τελικός χειρισμός».
 
Ερωτηθείς για το θέμα της παράδοσης του αεροπειρατή, απάντησε πως «δεν ήταν ακριβώς παράδοση όπως έχει αναφερθεί από κάποιους. Υπήρχε ένα ιστορικό και ήταν ένα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και των ειδικών, έχοντας υπόψη ότι ήταν μια πολύωρη διαπραγμάτευση και τελικά είχε ο ίδιος κατεβεί από το αεροσκάφος. Σε κάποιο χρόνο προσπάθησε να διαφύγει και σίγουρα συνελήφθηκε από τα μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού που βρίσκονταν στην περιοχή».
 
Εξήγησε ακόμα ότι «οι κίνδυνοι υπήρχαν, έχοντας υπόψη την πληροφόρηση που υπήρχε. Εάν υπήρχε το ενδεχόμενο ο ύποπτος να ήταν ζωσμένος με οποιαδήποτε εκρηκτικά αντιλαμβάνεστε το κίνδυνο, άρα  υπήρχαν οι κίνδυνοι και θα έπρεπε να τύχει του χειρισμού  που έτυχε με το αποτέλεσμα που είχαμε».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον ο ύποπτος θα εξεταστεί από ψυχίατρο, απάντησε πως «αυτό είναι θέμα που θα εξεταστεί αργότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε έχοντας υπόψη ότι είναι μια υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση θα γίνει  ό,τι προκύπτει έχοντας υπόψη το όλο ιστορικό. Υπήρχαν συγκεκριμένα θέματα που έτυχαν χειρισμού έχοντας υπόψη τα θέματα ασφάλειας που υπήρχαν, δηλαδή το γεγονός ότι υπήρχαν οι πληροφορίες πως ο ύποπτος κατείχε εκρηκτικά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που δεν υπήρχε οτιδήποτε, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλες τις διαδικασίες με γνώμονα την ασφάλεια και σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό».
 
Παράλληλα «με την ολοκλήρωση της χθεσινής επιχείρησης θα γίνει και σύσκεψη ανατροφοδότησης στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας για να δούμε πως είχε εξελιχθεί η όλη επιχείρηση και τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν, για σκοπούς  περαιτέρω βελτίωσης».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.  Αγγελίδης είπε πως «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις και χθες εφαρμόστηκε ένα σχέδιο και η αρχική πληροφόρηση ξεκινούσε από τα  χειρότερα και καταλήξαμε στο συγκεκριμένο. Υπάρχουν σχεδιασμοί και το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο συντονισμός όλων των Υπηρεσιών».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον η Αστυνομία θα συνεργαστεί με άλλες χώρες στη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε πως «αυτό θα εξαρτηθεί, εάν χρειαστεί η συνεργασία με οποιεσδήποτε άλλες χώρες, σίγουρα και με τις αιγυπτιακές αρχές, είναι θέμα το οποίο θα δούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι έκανε ο αεροπειρατής όταν «δραπέτευαν» οι όμηροι από το αεροσκάφος στη Λάρνακα!

Η αντίδραση των Κύπριων παιδιών του αεροπειρατή

Η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τον τελικό χειρισμό της αεροπειρατείας

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η ιστορία της Μαρίνας και του αεροπειρατή στο νησί του έρωτα! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Καθυστέρηση στη διαχείριση ταχυδρομικών αντικειμένων λόγω αεροπειρατείας

ΥΠΕΞ: Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: Άνθρωπος πέφτει από το πιλοτήριο! – VIDEO

ΘΡΙΛΕΡ: Εκκένωση της ακτής Μακένζι

Η Αίγυπτος και η εταιρεία Egyptair παρακολουθούν την εξέλιξη με αεροπειρατεία

AEΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ: Ζητά και την απελευθέρωση γυναικών στην Αίγυπτο

Το χιουμοριστικό σχόλιο του Προέδρου για την αεροπειρατεία: «Yπάρχει πάντα μια γυναίκα...»

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: Oι πρώτες φωτογραφίες από το αεροσκάφος - Έκλεισε το αεροδρόμιο

Συναγερμός στη Λάρνακα! Σε κατάσταση ομηρίας επιβάτες στο Αεροδρόμιο – Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπειρατεία πάνω από την Λάρνακα - Σε κίνδυνο 81 άτομα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top