ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τον οποίο μιλάνε όλοι!

Ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος  επιχειρηματίας για τον οποίο μιλάνε όλοι!

Ο αντισυμβατικός επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ δεν παύει να μας εκπλήσσει.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Προκαλεί συνεχώς και με όποιο τρόπο μπορεί τόσο με τον τρόπο ζωής του, όσο και με τη συμπεριφορά του, χωρίς ωστόσο να παύει να είναι ένας από τους  πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου. Ο λόγος για τον Κύπριο επιχειρηματία  Άλκη Δαυίβ (ή Alki David), τον άνθρωπο που πάει κόντρα στο κατεστημένο του καθωσπρεπισμού στο χώρο των επιχειρήσεων.


Από τσάρος της «Coca Cola» παραγωγός ταινιών
Γεννήθηκε το 1968 στη Νιγηρία, πήγε σχολείο στην Ελβετία και αφού πρώτα σπούδασε στο Royal College of Art του Λονδίνου, απαρνήθηκε κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα για χάρη της τέχνης. Παρόλο που διαθέτει μεγάλο πακέτο μετοχών στις κερδοφόρες οικογενειακές επιχειρήσεις (από την εταιρεία «Coca-Cola» έως ναυτιλιακές και real estate), ο ίδιος χάραξε το δικό του μονοπάτι.


Έζησε επτά χρόνια στο Λος Αντζελες αλλά, ανήσυχος όπως ήταν, επέλεξε ως μόνιμο τόπο διαμονής το Λονδίνο. Πριν από κάποια χρόνια, μάλιστα, άνοιξε στη βρετανική πρωτεύουσα το Independent Models, που έγινε μέσα σε χρόνο ρεκόρ talk of the town. Το χειρίζεται το διάσημο μοντέλο Ελενα Κρίστενσεν και θεωρείται το καλύτερο πρακτορείο μοντέλων του Λονδίνου.
Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας όμως έχει και μία μεγάλη αγάπη για την έβδομη τέχνη. Η εταιρεία παραγωγής του έχει τον τίτλο «111 pictures Ltd.» και έχει υπογράψει ήδη κάποιες  ταινίες , όπως το «Fishtales», το «Good brother», το «Free diver» και το «Bank Job».
Περιλαμβάνεται στη λίστα των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων του βρετανικού λόμπι και είναι ο πλουσιότερος Ελληνοκύπριος της Μ. Βρετανίας. 


Οι γάμοι, οι χωρισμοί και ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής
Ο Aλκης Δαυίδ δεν ήταν ποτέ ένας συνηθισμένος επιχειρηματίας. Δεν δίσταζε ποτέ να φτάσει στα άκρα, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα social media.
Ο πλούσιος γόνος δημιουργούσε πάντα πολύ θόρυβο και με την προσωπική του ζωή.

Περιτριγυριζόταν πάντοτε από όμορφες γυναίκες, ενώ έχει ήδη κάνει τρεις γάμους, από τους οποίους έχει αποκτήσει τρία παιδιά.


Ένα από τα πλέον «τρελά» πράγματα που έχει κάνει είναι η προώθηση… γυμνής διαφημιστικής  καμπάνιας για το διαδικτυακό του ριάλιτι κανάλι Battlecam.com. Αντί να πληρώσει αδρά μια διαφημιστική εταιρεία, προτίμησε να πραγματοποιήσει μία ακόμη τολμηρή ιδέα του. Έτσι, ανέβασε στην ιστοσελίδα του δύο άκρως δελεαστικές προσφορές. Στην πρώτη έδινε 1 εκατ. δολάρια σε όποιον εμφανιζόταν γυμνός μπροστά στον Ομπάμα, φωνάζοντας έξι φορές τη λέξη «Battlecam»! Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι όροι. Ο τολμηρός γυμνιστής έπρεπε να γίνει οπτικά και ακουστικά αντιληπτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ η όλη επιχείρηση έπρεπε να βιντεοσκοπηθεί προκειμένου να μπορεί να την προβάλλει μέσα από την ιστοσελίδα του. Στη δεύτερη προσφορά δεν υπήρχαν όροι. Υποσχέθηκε να δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στους δημοκρατικούς, εάν ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανιζόταν γυμνός μπροστά στον κόσμο. Ο Πρόεδρος φυσικά δεν «δελεάστηκε» από την πρότασή του, αλλά το έκανε ο Νεοϋρκέζος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Χουάν Ροντρίγκεζ.


Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα ήταν να βρεθεί σε μία από τις ομιλίες του Ομπάμα. Κι αυτό έκανε τον περασμένο Οκτώβριο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Την ώρα που το πλήθος παρακολουθούσε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου εκείνος έβγαλε τα ρούχα του και άρχισε να τρέχει φωνάζοντας «Battlecam». Και για να είναι ακόμα πιο πειστικός, έγραψε τη λέξη και στο στήθος του. Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και το βίντεο της «κινούμενης γυμνής διαφήμισης» έβλεπαν εκατομμύρια χρήστες στο Διαδίκτυο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χουάν Ροντρίγκεζ συνελήφθη από την προεδρική φρουρά και οδηγήθηκε στη φυλακή!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top