ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κορυφαία brands του πλανήτη για το 2016 - ΦΩΤΟ

Τα κορυφαία brands του πλανήτη για το 2016 - ΦΩΤΟ

Από τον χώρο της τεχνολογίας τα 8 από τα 10 κορυφαία brands.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

«Σαρωτική» επικράτηση του χώρου της τεχνολογίας στα κορυφαία brands του κόσμου, κατέδειξε ο δείκτης  «Brand Finance Global 500».

Την πρωτιά κατέκτησε για μία ακόμα φορά η Apple, διατηρώντας τη θέση που κατείχε και πέρσι. Μάλιστα, η εμπορική αξία του brand της εταιρείας αυξήθηκε, για το 2016, κατά 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οκτώ από τα δέκα κορυφαία brands του πλανήτη για το 2016 προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας, με τις Apple,Google, Samsung, Amazon και Microsoft να αποτελούν την πρώτη πεντάδα, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Brand Finance και το δείκτη «Brand Finance Global 500».

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν - από το χώρο των Τηλεπικοινωνιών και της Τεχνολογίας - η Verizon (έκτη θέση), η ΑΤ&Τ (έβδομη θέση) και η China Mobile (ένατη θέση).

Ο δείκτης Brand Finance είναι μια παγκόσμια ετήσια αξιολόγηση της αξίας του εμπορικού ονόματος περισσότερων από 500 γνωστών εταιρειών. Η Brand Finance, προκειμένου να συγκροτήσει το Brand Finance Global 500, αξιολογεί κάθε χρόνο χιλιάδες από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο, αναδεικνύοντας τα πιο ισχυρά και πιο πολύτιμα brands στον πλανήτη.

Σημαντική άνοδο σημείωσε και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που κατάφερε φέτος να βρεθεί στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από την 32η που κατείχε το 2015.

Για άλλη μία φορά οι ΗΠΑ αναδεικνύονται ως η χώρα με τα ισχυρότερα brand names. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα δέκα πρώτα brands τα 8 είναι αμερικανικής προέλευσης, ένα κορεατικής (Samsung Group) και ένα κινεζικής (China Mobile).

Mε πληροφορίες από REUTERS

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top