ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελαττωματικό το κατηγορητήριο λέει η υπεράσπιση Θεμιστοκλέους

Ελαττωματικό το κατηγορητήριο λέει η υπεράσπιση Θεμιστοκλέους

Η δικαστική διαδικασία εναντίον του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, για τροχαίες παραβάσεις στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ορίστηκε για απάντηση της κατηγορούσας αρχής, σε ό,τι αφορά την κατηγορία 6, την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 9.15 το πρωί.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, κατά τη διαδικασία της Δευτέρας 4, Απριλίου η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε στο Δικαστήριο ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατηγορία 6, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έδωσε άδεια για άρση της ασυλίας για το αδικήματα που περιέχει η συγκεκριμένη κατηγορία.

Περαιτέρω ο Δικηγόρος του κ. Θεμιστοκλέους, Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι ελαττωματικό.

Είπε ακόμα ότι για τις κατηγορίες 3,4,7 δεν δόθηκαν στην υπεράσπιση οι καταθέσεις ενώ για τις κατηγορίες 1,2,5 δεν δόθηκαν το έντυπο ανακριτικός φάκελος αρ.2.

Η δικηγόρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η κατηγορία 6 περιέχει τυπογραφικό λάθος ζητώντας να δοθεί η άδεια στην κατηγορούσα αρχή να τροποποιήσει την κατηγορία.

Όπως είπε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο κ. Τριανταφυλλίδης η κατηγορία 6 είναι η σοβαρότερη.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είπε στο Δικαστήριο ότι έχουν δοθεί όλα τα έγγραφα στης υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους, ωστόσο ανέφερε μπορεί να τα δώσει εκ νέου.

Η αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας έγινε για καταγγελίες που αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στις 4 Απριλίου 2015 (με 172 χιλιόμετρα ανά ώρα αντί 100), στις 12 Φεβρουαρίου 2015 (με 170 αντί 100), στις 14 Οκτωβρίου 2014 (με 141 αντί 100), στις 29 Ιουλίου 2014 (με 91 αντί 50) και στις 10 Ιουλίου 2014 για παράβαση σήματος τροχαίας, δηλαδή της λευκής συνεχούς γραμμής. Στο κατηγορητήριο περιέχεται και η καταγγελία ότι ο Βουλευτής παρέλειψε να συμμορφωθεί με υπόδειξη αστυνομικού.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top