Δικαίωμα κάποιου να καεί απλώς θα μένει ακήδευτος σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο

Δικαίωμα κάποιου να καεί απλώς θα μένει ακήδευτος σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο

«Είναι ανθρώπινο δικαίωμα αν κάποιος θέλει να καεί. Δουλειά δική του. Εκείνος που θα δηλώσει εκ των προτέρων ότι θέλει να καεί, η εκκλησία δεν προτίθεται να του κάνει κηδεία» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κληθείς να σχολιάσει την ομόφωνη ψήφιση από την Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου.

Δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός, πρόσθεσε, αλλά έχει δημοκρατικό δικαίωμα και η εκκλησία. “Από τη στιγμή που δεν σέβεται το σώμα του, που είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, νομίζω ότι έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις. Απερίφραστα δηλώνω ότι δεν πρόκειται να του κάνουμε κηδεία”.

Εάν κάποιου η οικογένεια μετά την κηδεία θέλει να τον αποτεφρώσει, είπε, “δουλειά δική τους. Αν το ξέρουμε εκ των προτέρων δεν θα του κάνουμε κηδεία. Ιδίως εάν το πει ο ίδιος ότι θέλει να καεί”. Διερωτήθηκε δε γιατί να σεβαστεί η εκκλησία κάποιον που δεν σέβεται τον ναό του Αγίου Πνεύματος. Σε παρατήρηση γιατί ο Θεός είναι μεγαλόψυχος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι μεγαλόψυχος αλλά “οφείλουν να σέβονται αυτό που τους έδωσε ο Θεός. Ο εαυτός μας είναι ο εν υμίν ενοικούντος Αγίου Πνεύματος. Μέσα μας έχουμε Άγιο Πνεύμα”. Πρέπει να φροντίζουμε όχι μόνο το πνεύμα μας αλλά και το σώμα μας, κατέληξε.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE