LIKE ONLINE

Ecall: Έρχεται το σύστημα αυτοκινήτου που σώζει ζωές

Ecall: Έρχεται το σύστημα αυτοκινήτου που σώζει ζωές

Μέχρι τον Απρίλιο του 2018, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με το eCall, ένα αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Η Σλοβενία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθετεί αυτό το σύστημα και οι υπεύθυνοι στο Κέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ήδη το χρησιμοποιούν. Ο Μπόστιαν Τάβκαρ είναι ο επικεφαλής του κέντρου πληροφοριών που απαντά στις κλήσεις που γίνονται στο 112, δηλαδή τον ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης:

«Το ECall είναι μια συσκευή που υπάρχει σε ένα αυτοκίνητο και σε περίπτωση ατυχήματος ανιχνεύει την αλλαγή της ταχύτητας του οχήματος, ή αν ο αερόσακος έχει ανοίξει. Στέλνει δεδομένα, όπως τον τόπο του ατυχήματος, ποια ήταν η κατεύθυνσή του αυτοκινήτου, πόσα άτομα επέβαιναν στο όχημα, τι είδους καύσιμο χρησιμοποιεί».

Δεν αποκλείεται η συσκευή να τοποθετηθεί και σε παλιότερα οχήματα, μάλλον κάτω από τη θέση του οδηγού. Θα έχει προσιτή τιμή.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μέχρι να γίνει υποχρεωτική η χρήση της είχε εκφραστεί από το Ευρωκοινοβούλιο και αφορούσε την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του συστήματος. Οι κατασκευαστές όμως εγγυήθηκαν ότι τα δεδομένα θα αποστέλλονται μόνο σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.

Ο Μαριάν Ρίματς είναι διευθυντής τεχνικής βοήθειας του Αυτοκινητιστικού Ομίλου της γειτονικής Κροατίας, που υποστηρίζει την εφαρμογή του eCall:

«Ο βασικός μας στόχος είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή του eCall μπορεί να σώσει περισσότερες από 2.000 ζωές τον χρόνο στην Ευρώπη και να μειώσει δραστικά τις συνέπειες των τραυματισμών στα ατυχήματα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο αριθμός των θανάτων στην άσφαλτο μειώνεται σταθερά κάθε χρόνο από το 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2001 είχαμε 54.900 θανάτους ενώ το 2014 μόλις 25.900. Η μείωση δηλαδή φτάνει το 53%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top