ΚΟΣΜΟΣ

Η Κύπρος θα μείνει αξέχαστη σε αυτή την 55χρονη! «Μείναμε και οι δυο με το στόμα ανοιχτό…»

Η Κύπρος θα μείνει αξέχαστη σε αυτή την 55χρονη! «Μείναμε και οι δυο με το στόμα ανοιχτό…»

Η εικονιζόμενη Sharon Cutts είναι η γηραιότερη μητέρα τριδύμων στη Βρετανία, καθώς έφερε στον κόσμο τα τρία τελευταία παιδιά της σε ηλικία 55 ετών.

Μάλιστα επειδή το σύστημα υγεία στη Βρετανία δεν επιτρέπει την εξωσωματική σε τέτοια ηλικία, η όλη διαδικασία έγινε στην Κύπρο! Γεγονός το οποίο είμαστε σίγουροι θα θυμάται για μια ζωή η γιαγιά και μητέρα Sharon!

Όπως εξομολογείται στην εφημερίδα Sun, ενώ παρέμενε κλινήρης επί 11 εβδομάδες πριν γεννήσει, χάρισε στον εαυτό της την μικρή πολυτέλεια του botox για να δείχνει όμορφη μετά τη γέννηση των παιδιών της- αλλά σε πολύ μικρή δόση, όπως λέει, επειδή δεν κάνει να κάνεις ενέσεις botox στην εγκυμοσύνη.

«Ήταν για μένα σημαντικό να δείχνω στα καλύτερά μου όταν θα γεννιούνταν τα τρίδυμα», λέει.

Ενθουσιασμένοι η Sharon και ο κατά 15 χρόνια μικρότερός της σύντροφος Stuart πανηγυρίζουν τη γέννηση των γιων τους Mason και Ryan και της κόρης τους Lily.

Ξόδεψαν σχεδόν 19.000 ευρώ, τα οποία δανείστηκαν, για να καταφέρουν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουν παιδιά. Η Sharon είχε ήδη άλλα τέσσερα, μεγάλα παιδιά. «Ήξερα πως υπήρχε η πιθανότητα πολύδυμης κύησης επειδή είχε γίνει τοποθέτηση τεσσάρων εμβρύων, για να είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες», λέει, «στον υπέρηχο ακούσαμε τρεις καρδιές, ο Stuart ήταν σοκαρισμένος κι εγώ έκλαιγα από χαρά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, θεέ μου, πώς θα τα καταφέρω;».

sjfhsgfhs4

«Ήμουν ενθουσιασμένος, τώρα που τα έχουμε εδώ δεν θα τα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο», προσθέτει ο Sturart.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του στο την περασμένη εβδομάδα μετά τη γέννηση των παιδιών, στις 21 Μαρτίου.

Η εγκυμοσύνη της Sharon ήταν δύσκολη κι έπρεπε να μείνει 11 εβδομάδες στο κρεβάτι για να προστατεύσει τα έμβρυα ενώ κάποια στιγμή οι γιατροί της πρότειναν να αφαιρεθεί το ένα λόγω κινδύνων στην εγκυμοσύνη στην ηλικία της.

Εκείνη όμως αρνήθηκε και τα τρίδυμα γεννήθηκαν με καισαρική τομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham. Είχαν βάρος μεταξύ 1.800 και 2.200 γραμμαρίων.

«Ήταν η πιο απίστευτη και πιο τρομακτική περίοδος της ζωής μου», εξομολογείται ο Stuart.

Όταν το ζευγάρι γνωρίστηκε, πριν από τέσσερα χρόνια- η Sharon παραμένει παντρεμένη αλλά σε διάσταση με τον επί 24 χρόνια σύζυγό της- ο Stuart ήθελε να κάνει οικογένεια, αλλά η Sharon είχε μπει στην εμμηνόπαυση. Η μόνη επιλογή της ήταν η εξωσωματική γονιμοποίηση με τη χρήση ωαρίου άλλης γυναίκας και σπέρματος του Stuart.

Το βρετανικό ΕΣΥ παρέχει αυτή τη διαδικασία σε ασφαλισμένους μέχρι την  ηλικία των 42 ετών κι έτσι το ζευγάρι χρειάστηκε να απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου. Οι δύο πρώτες προσπάθειες απέτυχαν κι έτσι ταξίδεψαν μέχρι την Κύπρο όπου γίνεται εξωσωματική μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Εκεί πέτυχαν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

sjfhsgfhs3

«Δύο εβδομάδες μετά την εμβρυομεταφορά έκανα τεστ εγκυμοσύνης στη δουλειά και βγήκε θετικό, ανυπομονούσα να το πω στον Stuart, ο οποίος ξετρελάθηκε»,  αφηγείται η Sharon.

«Μείναμε και οι δύο με το στόμα ανοιχτό όταν μερικές εβδομάδες αργότερα ο υπέρηχος έδειξε τρία μωρά, μετά το αρχικό σοκ, ήμουν ενθουσιασμένη».

Ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο αρνητικό σοκ. Ο γιατρός είπε στη Sharon να απομακρύνουν το ένα έμβρυο λόγω των κινδύνων της εγκυμοσύνης στην ηλικία της. «Αρνήθηκα, αν έπαιρναν το ένα υπήρχε πιθανότητα να χάσω τα άλλα δύο», περιγράφει, «αν δεν ήμουν σε εξαιρετική υγεία δεν θα το είχα κάνει. Ποτέ δεν πήρε κιλά, ούτε ραγάδες δεν μου έμειναν».

Στην 23η εβδομάδα της κύησης όμως άρχισε αιμορραγία. «Ήμουν σίγουρη πως απέβαλλα και έτρεξα στο νοσοκομείο αλλά τα μωρά ήταν καλά», θυμάται.

Τα υπόλοιπα παιδιά της Sharon  είναι 26,23,21 και 19 ενώ έχει και τέσσερα εγγόνια. Οι αντιδράσεις της οικογένειάς της ήταν ανάμεικτες.

sjfhsgfhs5

«Ο γιος μου θεωρούσε πως ήμουν πολύ μεγάλη και πως θα παχύνω. Η μαμά μου, που είναι 74, πίστευε πως είναι πολύ μεγάλη για να μείνω έγκυος. Οι κόρες μου ήρθαν να δουν τα αδέλφια τους και ξετρελάθηκαν. Η εγγονή μου κατάλαβα πως ήμουν έγκυος, αλλά είναι πολύ μικρή για να συνειδητοποιήσει πως γέννησα τους θείους και τη θεία της. Δεν με πειράζει που τα παιδιά μου θα είναι μικρότερα από τα εγγόνια, μου, έτσι θα έχουν πολλή παρέα στο παιχνίδι», καταλήγει.

sjfhsgfhs2

Τώρα το ζευγάρι έχει να αντιμετωπίσει τα έξοδα της ανατροφής των τριδύμων αλλά και την αποπλήρωση των δανείων που πήραν για τις εξωσωματικές. Αλλά η Sharon, νοσοκόμα στο επάγγελμα, είναι αισιόδοξη: «Έχουμε καλές δουλειές και οι δύο, θα ξεπληρώσουμε γρήγορα τα δάνεια. Εγώ πρέπει να έχω καλή φυσική κατάσταση και θα το κάνω, ήμουν 11 χρόνια στο Ναυτικό, έχω τρέξει τέσσερις Μαραθωνίους. Ξέρω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου», δηλώνει.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top