ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενίδης: «Ο Κουτσοκούμνης εξυπηρετεί την παράγκα της Κύπρου» - AUDIO

Ξενίδης: «Ο Κουτσοκούμνης εξυπηρετεί την παράγκα της Κύπρου» - AUDIO

Για «εθνική προδοσία» έκανε λόγο ο Γιώργος Ξενίδης σχολιάζοντας την γνωστή ενέργεια του Κώστα Κουτσοκούμνη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του Metropolis 95,5.

Ο πρώην αρχηγός του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που θήτευσε στην Ανόρθωση αφήνοντας τη σφραγίδα του, καλούμενος να μιλήσει για την ενέργεια του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να φορέσει φανέλα με το εθνόσημο της Τουρκίας, ανέφερε ακόμη ότι ο Κουτσοκούμνης εξυπηρετυεί την παράγκα του κυπριακού ποδοσφαίρου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Ξενίδη:
 

Για την αντίδρασή του στα social media: «Ήταν λογικό μετά την ενέργειά του. Αγωνίστηκα σε μια προσφυγική ομάδα, την Ανόρθωση. Έχω κάνει πολλούς φίλους και υπάρχουν άνθρωποι που το ρολόι τους έχει σταματήσει σε εκείνο το πρωινό του Ιουλίου του 1974. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν προκλητική η εμφάνιση του Κουτσοκούμνη. Μιλάμε για θέμα εθνικής προδοσίας. Μπορεί να ακούγεται άσχημα, μπορεί να ακούγεται χοντρό, αλλά έτσι είναι. Είναι πολύ φρέσκιες και πολύ νωπές οι μνήμες. Υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 αγνοούμενοι. Υπάρχουν μανάδες που αγνοούν τα παιδιά τους και τα ψάχνουν».
 
Για τα όσα πέρασαν οι Κύπριοι στην Τραπεζούντα: «Στο γραφείο του ο Κουτσοκούμνης, κοιτώντας απέναντι τον Πενταδάκτυλο, θα δει τη σημαία που δημιούργησαν οι Τούρκοι για τη Βόρεια Δημοκρατία της Κύπρου. Κάπως έτσι το ονομάζουν. Από τη στιγμή που η θέση του εκφράζει το σύνολο του ποδοσφαίρου στην Κύπρου, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το πράγμα με ποια λογική έγινε. Ας μιλήσει με τους ανθρώπους που ακολούθησαν την ομάδα στην Τραπεζούντα, να μάθει το τι περάσαν εκεί. Λιγότερο εμείς σαν αποστολή, περισσότερο ο κόσμος που ακολούθησε σε αυτό το παιχνίδι. Κινδύνευσε η ζωή τους από τα αντικείμενα που δέχονταν σε μια γωνία που τους είχαν βάλει».
 
Για το αν πρέπει να παραιτηθεί ο Κουτσοκούμνης: «Πρέπει να παραιτηθεί. Έπρεπε χθες να παραιτηθεί. Οι δημόσιες σχέσεις είναι ένα κομμάτι. Στη ζυγαριά, όμως, υπάρχουν εθνικά θέματα. Η μισή Κύπρος είναι κατεχόμενη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφήσει τη ζωή τους εκεί. Δεν είναι απλό πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της κίνησης αυτής».
 
Η άποψή του για τον Κουτσοκούμνη: «Στο ποδόσφαιρο, σε όλον τον κόσμο, και στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα, υπάρχει μια παράγκα. Την παράγκα αυτή εξυπηρετούσε ο Κουτσοκούμνης, χρόνια τώρα. Κάτι αντίστοιχο του Ολυμπιακού είναι στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ. Σε μικρότερο βαθμό φυσικά. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει το τι συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούσε σαν πρόεδρος της ΚΟΠ. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό το πράγμα. Οφείλει ή να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν. Δεν έχει μέση λύση αυτό. Δεν είναι κάτι που γυρνάει, δεν είναι κάτι που αλλάζει. Υποτίθεται ότι παλεύουν οι άνθρωποι να βρουν μια λύση για να γυρίσουν πίσω στις περιουσίες, στα σπίτια τους. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια πρόφαση έγινε αυτό».
 
Για τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο πριν το ταξίδι στην Τραπεζούντα: «Νομίζω ότι είναι αστεία η δικαιολογία που ανακοίνωσε μέσω facebook. Είπε ότι αν ανάλογα κάποιος από την Τουρκία φορούσε ελληνική μπλούζα θα λέγαμε ότι είναι Έλληνας; Το είπε για να το πει προφανώς. Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο καίει. Υπάρχουν πάνω από 4.000 – 5.000 νεκροί. Υπάρχουν πάνω από 2.000 αγνοούμενοι. Να πάει στις μανάδες που αγνοούνται τα παιδιά τους και να πει για ποιον σκοπό φόρεσε την μπλούζα. Δεν είναι θέμα ότι έκανε ένα λάθος. Ήταν πρόεδρος και θυμάται το τι περάσαμε για να πάμε στην Τουρκία. Δεν μας άφησαν να πάμε με απευθείας πτήση και πήγαμε μέσω Συρίας. Μας ξεβράκωσαν στο αεροδρόμιο λες και ήμασταν τρομοκράτες».
 
Για το πανό που υπήρχε απέναντι από το ξενοδοχείο: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί είχαμε εντολή να μην πλησιάσουμε στα τζάμια του ξενοδοχείου και υπήρχε ένα τεράστιο πανό που κάλυπτε το απέναντι κτίριο. Αυτό είχε έναν Τούρκο με μία λόγχη και ανέγραφε την ημέρα της Μικρασιατικής καταστροφής και έλεγε ότι στο μόνο που είμαστε καλύτεροι είναι το κολύμπι, δείχνοντας τον κόσμο να τρέχει να σωθεί στη θάλασσα. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να ντρέπεται ο συγκεκριμένος. Το έγραψα στο facebook επώνυμα, το λέω και τώρα, δεν είναι θέματα που έχουν ναι μεν αλλά. Το μόνο που μας έμεινε είναι».

 

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top