ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά υποψήφιοι «μνηστήρες» διεκδικούν την μαρίνα Αγίας Νάπας

Επτά υποψήφιοι «μνηστήρες» διεκδικούν την μαρίνα Αγίας Νάπας

Εντός των επόμενων μηνών αρχίζουν τα έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2021.

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια με την εταιρεία, η οποία θα κερδίσει την προσφορά για κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας και αμέσως μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα.  

Επτά οι προσφοροδότες

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «η επενδυτική εταιρεία Μ.Μ. Makronisos Marina Ltd, έχει ενημερώσει το Δήμο Αγίας Νάπας ότι έχουν ανοιχτεί οι προσφορές αναφορικά με τη δημιουργία της μαρίνας Αγίας Νάπας. Συνολικά 7 εταιρείες υπέβαλαν προσφορά για υλοποίηση της μαρίνας και μεταξύ αυτών υπάρχουν κυπριακές αλλά και διεθνείς εταιρείες καθώς και κοινοπραξίες, που εμείς εκτιμούμε ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο».


Αξιολογούνται οι προσφορές


Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία αξιολογεί τις προσφορές που έχουν ληφθεί και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να υπογραφεί το συμβόλαιο με την νικήτρια εταιρεία. Ακολούθως θα αρχίσει η υλοποίηση της μαρίνας Αγίας Νάπας, του μεγαλύτερου έργου που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες εξήλθε από το μνημόνιο».

Καλοκαίρι του 2016 ο θεμέλιος λίθος -το 2021 η περάτωση του έργου
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «μέσα στο καλοκαίρι του 2016 αναμένεται να τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος και να ξεκινήσουν τα έργα για τη μαρίνα. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, τα λιμενικά έργα για τη μαρίνα θα χρειαστούν τρία χρόνια για την ολοκλήρωση τους και τα υπόλοιπα έργα άλλα δύο, δηλαδή μέχρι το 2021 η μαρίνα της Αγίας Νάπας θα είναι έτοιμη προς χρησιμοποίηση».

Τι θα περιλαμβάνει το έργο
 
Η μαρίνα θα περιλαμβάνει «επαύλεις, διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, καφέ, μπουτίκ και διάφορα καταστήματα. Η ίδια η μαρίνα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 600 σκάφη μήκους από 10 μέχρι 60 μέτρων, ενώ θα μπορεί να παρέχει και υποστηρικτές εργασίες δηλαδή μικρές επιδιορθώσεις και επισκευές».
 
Υπολογίζεται ότι το έργο θα περιλαμβάνει εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων, γραφεία διοίκησης έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περίπου 850 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top