Ευχάριστα νέα! Σε εξήντα δόσεις η αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στο ΤΚΑ

Ευχάριστα νέα! Σε εξήντα δόσεις η αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στο ΤΚΑ

Με την τροπολογία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών που αυξάνει την περίοδο αποπληρωμής στις 60 δόσεις εγκρίθηκε σε νόμο η πρόταση νόμου για τις καθυστερημένες οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που δίνει ανάσα σε οφειλέτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως είχε αναφερθεί στη Βουλή, οι καθυστερημένες οφειλές στο ΤΚΑ ανέρχονται στα 297 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα €130 αφορούν σε νέες οφειλές.

Βάσει του νόμου, ο κάθε οφειλέτης θα έχει περίοδο τεσσάρων μηνών να δηλώσει αν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο σχέδιο. Εφόσον ένας οφειλέτης ενταχθεί, τότε ο Γενικός Εισαγγελέας θα αναστέλλει την ποινική δίωξη που εκκρεμεί εναντίον του οφειλέτη. Με την πληρωμή των καθυστερημένων οφειλών τότε ο οφειλέτης απαλλάσσεται από τις επιβαρύνσεις. Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις ανέρχονται στο 27% της συνολικής οφειλής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που ένας οφειλέτης καθυστερήσει την αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών, τότε τερματίζεται το σχέδιο αποπληρωμής.

Με τη νέα Βουλή ο αντίστοιχος νόμος για το ΦΠΑ, να τερματιστούν οι διώξεις

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απέσυρε πρόταση νόμου που ρυθμίζει τις καθυστερημένες οφειλές στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, αν αναμονή της κατάθεσης κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Ο Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει εντείνει την εκστρατεία για διώξεις οφειλετών, με τον Πρόεδρο της Βουλής να απευθύνει έκκληση προς τις διωκτικές αρχές και τον αρμόδιο Υπουργό όπως τερματιστούν οι διώξεις μέχρι να κατατεθεί η πρόταση νόμου και να ρυθμιστεί το θέμα.


Παράλληλα, οκ . Παπαδόπουλος είπε ο Έφορος Φορολογίας κυκλοφόρησε εγκύκλιο που στην ουσία υιοθετεί το κείμενο της πρότασης του νόμου. Αναμένουμε αυτό το κείμενο να πάρει την μορφή πρότασης νόμου, κατέληξε

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE