ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Περδίκη προς Αναστασιάδη να μην αναπέμψει νομοθεσίες που ψήφισε την Πέμπτη η Βουλή

Έκκληση Περδίκη προς Αναστασιάδη να μην αναπέμψει νομοθεσίες που ψήφισε την Πέμπτη  η Βουλή

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην αναπέμψει ή να προβεί σε απευθείας αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με νομοθεσίες που ψήφισε χτες κατά την τελευταία συνεδρία της η Ολομέλεια της Βουλής απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο παρουσίας του στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της FBME έξω από την Κεντρική Τράπεζα ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή έχει παραχθεί σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο σε πολύ σημαντικούς τομείς και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη χρησιμοποιήσει το εργαλείο της αναπομπής ή της απευθείας αναφοράς στο Ανώτατο Δικαστήριο διότι, όπως ανέφερε, «οι νομοθεσίες που ψήφισε χτες η Βουλής είναι και δίκαιες, είναι και σωστές, έστω κι αν είναι καθυστερημένες».

Τουρκική προκλητικότητα

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε σχέση με την τουρκική πολιτική τόσο σε ό,τι αφορά την ΕΕ όσο και το Κυπριακό, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε πως είναι προφανές ότι η Τουρκία συνεχίζει στην ίδια πολιτική γραμμή και καταδίκασε εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων την προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να περάσει μέσα από τον Οργανισμό για την Ισλαμική Διάσκεψη το ίδιο παραμύθι περί απομόνωσης των Τ/κ.

Καταδίκασε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση αντιμετώπισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο αντικειμενικά, όπως υπέδειξε, είναι μάλλον σε κάποιο βαθμό υπέρ των τουρκικών συμφερόντων καθώς αφήνει ανοιχτό το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και του ανοίγματος κεφαλαίων χωρίς να γίνεται αποδεκτή η τροπολογία για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ένα ψήφισμα που εν πολλοίς θα έπρεπε να ικανοποιεί την Τουρκία επιστρέφεται από την Τουρκία κατά ένα τρόπο προκλητικό» δήλωσε, αναφέροντας πως όλα αυτά τα σημάδια συνθέτουν μια εικόνα προκλητικότητας και αλαζονείας.

«Εμείς θέλουμε να καταγγείλουμε την προκλητική στάση της Τουρκίας η οποία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει τη διάθεση να συναινέσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρώπινο μέλος σε παραλία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θάλασσα - Συνεχίζονται στη ξηρά

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



Θανατηφόρο στη Λάρνακα:  Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο Arun Kumar 29 ετών από την Ινδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top