ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια ο ELA στην Τράπεζα Κύπρου το Μάρτιο

Μειώθηκε κατά 100 εκατομμύρια ο ELA στην Τράπεζα Κύπρου το Μάρτιο

Κατά επιπλέον €100 εκατομμύρια, στα €3,30 δισεκατομμύρια, μειώθηκε το Μάρτιο του 2016 η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από το Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συνοπτική μηνιαία οικονομική κατάσταση της ΚΤ την 31η Μαρτίου, ο ELA που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η Τράπεζα Κύπρου μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στα €3,30 δισεκατομμύρια, από €3,40 δισ. το Φεβρουάριο και €3,50 δισ. τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μηνιαία μείωση που σημειώθηκε στον ELA το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, καταδεικνύει ότι η Τράπεζα Κύπρου ακολούθησε το συγκεκριμένο δίμηνο πολιτική μείωσης του ELA κατά €100 εκατομμύρια το μήνα.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2015, ο ELA βρισκόταν στα €3,80 δισ. και έχει μειωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 κατά €500 εκ. Από το υψηλό επίπεδο, των 11,40 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε φθάσει ο ELA τον Απρίλιο του 2013, έχει μειωθεί κατά €8,10 δισ.

Εξάλλου, η εξάρτηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από πράξεις νομισματικής πολιτικής (απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) μειώθηκε το Μάρτιο του 2016 κατά €130 εκ. ευρώ, στα €736 εκ. από €866 εκ. το Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top