ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλες νίκες για Ντόναλντ Τράμπ και Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης

Μεγάλες νίκες για Ντόναλντ Τράμπ και Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης

Με μια καθαρή νίκη στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης, που του εξασφαλίζει και τους 84 εκλέκτορες, ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στην διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός του, εξασφαλίζοντας τους 1.237 εκλέκτορες πριν το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Αύγουστο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με καταμετρημένο το 82% των ψήφων λαμβάνει 60,2% και καθώς κερδίζει κάθε κομητεία, εξασφαλίζει όλους του εκλέκτορες. Στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζόν Κάσικ με 25,1% και τρίτος ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ με14,7%.

Καθαρή ήταν και η επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον, που με καταμετρημένο το 82% των ψήφων λαμβάνει 57,5% έναντι 42,5% του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Η κατανομή των εκλεκτόρων είναι 104 για την Κλίντον και 85 για τον Σάντερς.
 
Με τη χθεσινή του νίκη ο Ντόναλντ Τραμπ φτάνει τους 840 εκλέκτορες έναντι 559 του Τεντ Κρουζ και 146 του Τζον Κάσικ και η εκστρατεία του έχει αποκτήσει νέα δυναμική ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων της προσεχούς Τρίτης, στη Φιλαδέλφεια, το Κονέκτικατ, το Ντέλαγουερ, το Μέριλαντ και το Ρόουντ Άιλαντ. 
 
Μιλώντας στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο λόμπι του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς που συνήθιζε σε βάρος των αντιπάλων του, όπως «ο ψευτο-Τεντ¨για το γερουσιαστή Κρουζ κι η «απατεώνας Χίλαρι» για την πρώην πρώτη Κυρία. όπως διαπίστωσαν όλοι οι τηλεοπτικοί σχολιαστές, εμφανίστηκε περισσότερο «προεδρικός» και εστίασε την ομιλία του στα θέματα εμπορίου, της οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς οι επόμενες πολιτείες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Αν και οι σύμβουλοι του Γερουσιαστή Σάντερς πίστευαν ότι μία νίκη στη Νέα Υόρκη θα έδινε μεγάλη ώθηση στην εκστρατεία του, η διαφορά στις δημοσκοπήσεις ήταν τόσο μεγάλη. Ετσι, ο κ. Σάντερες προτίμησε την Τρίτη να μιλήσει σε εκδηλώσεις στην Πενσυλβάνια.

«Θα τα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ότι πιστεύουν πολλοί», είπε σε ομιλία του πριν κλείσουν οι κάλπες στη Νέα Υόρκη.
Μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο γερουσιαστής Σάντερς αφού συνεχάρη τη Χίλαρι Κλίντον, είπε πως εδν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης.

 «Η νίκη μας είναι πλέον ορατή». είπε στους πανηγυρίζοντες υποστηρικτές της η Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι «η κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος έχει μπει στην τελική ευθεία».

«Σ’ αυτή την αναμέτρηση κερδίσαμε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, από το Βορά στο Νότο κι από την Ανατολή», είπε η Χίλαρι Κλίντον.
Οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον εκτιμούν ότι πλέον είναι μαθηματικά αδύνατο να κερδίσει το χρίσμα ο Μπέρνι Σάντερς, γι’ αυτό θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να δοθεί προσοχή στην ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top