ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχισε η υλοποίηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αγίας Νάπας

Αρχισε η υλοποίηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αγίας Νάπας

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αγίας Νάπας το οποίο θα στοιχίσει γύρω στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμο και γήπεδα beach volley.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «ένα από τα πιο σημαντικά έργα που διεκδικούσε η Αγία Νάπα, εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης.  Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου  με συνολικό προϋπολογισμό 6,5 εκατομμυρίων ευρώ θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας  και θα το μετατρέψει σε ένα μέτωπο εμπειρίας».
 
Πρόσθεσε ότι «σύντομα θα βγούμε σε προσφορές για το έργο που θα  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμο, παιδότοπούς, αποβάθρες, εξέδρα και πλατειακό χώρο, γήπεδα beach volley, beach soccer και ένα μοναδικό για τα δεδομένα της Κύπρου skate park. Στόχος είναι όλο το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας να ενωθεί με ένα μοναδικό τρόπο ούτως ώστε να το απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες μας όσο και οι κάτοικοι».
 
Εξήγησε επίσης ότι «πρόκειται για ακόμα ένα έργο το οποίο περιλαμβανόταν στις εξαγγελίες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την επαρχία Αμμοχώστου που αρχίζει να υλοποιείται και για μας είναι σημαντικό να βλέπουμε εξαγγελίες να γίνονται πραγματικότητα.  Η πρώτη φάση του έργου ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ».
 
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Εσωτερικών που αναγνώρισαν τη σημασία της Αγίας Νάπας στην οικονομία του τόπου και  προχώρησαν στις απαραίτητες εξαγγελίες για στήριξη της πόλης μας και του τουρισμού, δεδομένου ότι φιλοξενούμε πέραν των 4 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων ετησίως».

Ανέφερε επίσης ότι «κάθε ευρώ έργων υποδομής για την Αγία Νάπα θα έχει πολλαπλάσια επιστροφή προς το κράτος μέσω του τουρισμού. Η στρατηγική της ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας συνεχίζεται  αυτή τη φορά μέσω των μεγάλων έργων υποδομής στην πόλη μας όπως το παραλιακό μέτωπο και τη μαρίνα».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ο στρατηγικός μας σχεδιασμός είναι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ο καθένας να μπορεί να περπατήσει ή να κάνει βόλτα με το ποδήλατο του από τη μια άκρη του παραλιακού μετώπου μέχρι την άλλη. Το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας ξεκινά από το λιμανάκι και καταλήγει μέχρι την παραλία της Περνέρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top